flygbild över campus lindholmen

Framtiden för världens transporter diskuteras på Lindholmen

​För första gången någonsin arrangeras en av världens främsta konferenser inom järnvägstrafik och vägtransport i Göteborg. Mellan den 12–16 augusti möts forskare och ingenjörer från akademi och näringsliv för att diskutera framtidens transportlösningar.
Självkörande bilar, effektivare järnvägstrafik och säkrare transporter är bara några av alla ämnen som diskuteras av cirka 370 forskare från hela världen på Lindholmen. Det är IAVSD*-konferensen, en av världens främsta inom fordonsdynamik, som arrangeras för 26: e gången i ordningen mellan 12–16 augusti. Och det är första gången i Göteborg.

– Det är en fantastisk möjlighet att få arrangera konferensen här i Göteborg som ju är Sveriges bil-mecka. Konferensen visar verkligen vad ligger i framkant när det gäller forskning inom fordonsdynamik både på räls och väg, säger Bengt Jacobson, professor inom fordonsdynamik på Chalmers.

Värdar för konferensen är institutionen för mekanik och maritima vetenskaper vid Chalmers samt Chalmers Railway Mechanics (Charmec) och Vehicle and Traffic Safety Centre at Chalmers (Safer) med stöd av styrkeområde Transport på Chalmers.

*IAVSD är en förkortning för International Association for Vehicle System Dynamics som är en organisation som verkar för utveckling av fordonsdynamik.

Läs mer:


Text: Anders Ryttarson Törneholm

Sidansvarig Publicerad: on 04 dec 2019.