Prototyplaboratoriet

Bild 1 av 1
prototyplaboarotieert

Prototyplabbet är en levande miljö. Maskinerna viner, fräser och hamrar medan grupper av höjda röster beslutar om nästa steg i en process. Studenter ifrån bland annat Maskin, Automation och mekatronik, Teknisk design och tillhörande masterprogram utbildas delvis i Prototyplabbet.

​​​Geometri, hållfasthetsprinciper och materialberäkningar – alla är de lika väsentliga. Praktiska kunskaper är även de oumbärliga när du kommer ut i ”verkligheten”.

Gör dig redo

På verkstadsgolvet måste du kunna tala samma språk som dina medarbetare och ibland kommer du att vara tvungen att ta ett nödvändigt handtag själv. En ingenjör som är teknisk i ordets mer vardagliga betydelse kan spara både tid och pengar.

Trä och metall under samma tak

Prototyplabbet är en levande miljö. Maskinerna viner, fräser och hamrar medan grupper av höjda röster beslutar om nästa steg i en process. Under en och samma lektion hyvlar du den där viktiga trädetaljen tunn som ett löv samtidigt som din gruppkamrat polerar er modells snygga kromdetaljer högblanka. Utrustningen ni behöver finns i det 400 kvadratmeter stora labbet på Hörsalsvägen 7B.​

Flera alternativ om du vill hamna här

Studenter ifrån bland annat Maskin, Automation och mekatronik, Teknisk design och tillhörande masterprogram utbildas delvis i Prototyplabbet. Kurserna här heter saker som ”Integrerad konstruktion och tillverkning” och gemensamt för dem är att du lär dig hur du omvandlar din genialiska produktidé till något man kan se, testa och känna på.​