Mekatroniklaboratoriet

Bild 1 av 1
mekatronik

För dig som vill locka fram produktutvecklaren inom dig och som gärna fattar lödkolven i denna inspirerade miljö finns flera alternativ. Både kurser och kandidatarbeten inom automation instrueras och avlutas i mekatroniklaboratoriet. 

De mekaniska delarna i din robotmodell är monterade. Hjulen verkar rulla som de ska; motorerna som ska driva dem är på plats och skapar en gedigen tröghet när du sätter fart på däcken med handflatan.

Förverkliga dina idéer

Din idé med smarta sensorer som gör att just din robot kommer att lösa det som "dom gamla gubbarna på det där elektronikföretaget" jobbat med i åratal är ingenting annat än genialisk. I varje fall på ritningen framför dig. Det är nu du behöver Mekatroniklaboratoriet. För nu ska elektroniken fixas. Nu ska kretsarna lödas ihop på bakelitkortet. Eller du kanske föredrar finlir och väljer att etsa i stället?

All utrustning på plats

Hursomhelst, det är dags att synka sensorerna med den lilla CPU: n som sitter där och glänser i mitten av alltihopa. Datorerna, mjukvaran, mätinstrumenten och verktygen – allt finns inom räckhåll i det 90 m2 stora labbet som ligger i källaren på Hörsalsvägen 7B.​

Studenter från flera utbildningar

För dig som vill locka fram produktutvecklaren inom dig och som gärna fattar lödkolven i denna inspirerade miljö finns flera alternativ. Både kurser och kandidatarbeten inom automation instrueras och avlutas här inne. Och går du Maskinprogrammet eller läser något av masterprogrammen i huset kan du hamna här i samband med diverse intressanta mekatronikkurser. Så, se till att välja "rätt" utbildning och känn dig varmt välkommen till vårt mekatroniklaboratorium!