Kraftens Hus nominerat till designpris

Kraftens Hus nominerat till designpris

​I februari 2018 invigdes Kraftens Hus, det första stödcentrat för cancerberörda av sitt slag. Nu har det unika samarbetsprojektet, som Centre For Healthcare Improvement varit en viktig del av, nominerats till Swedish Design Awards 2018 inom hållbar utveckling.
​Kraftens Hus är en social innovation designad av, för och med cancerberörda. Kollektivt designarbete har skapat en ideell förening och lokal i Borås – det första stödcentrat för cancerberörda av sitt slag i Sverige.

Projektet uppmärksammas nu av Design S - Swedish Design Awards, en årlig och bred designutmärkelse som hela designbranschen står bakom. Kraftens hus är nominerat i kategorin hållbar utveckling, vilket Chalmersforskaren Andreas Hellström, som har arbetat med projektet, tycker känns extra roligt.
– Det här är ett projekt som är initierat och drivs av patienter och närstående, där vi använder designmetodik för att försöka nå samhällsförändring. Att vi bli uppmärksammade för det här arbetet är fantastiskt roligt, säger han.

Vinnarna koras på Design S-dagen den 11 juni på Kulturhuset i Stockholm, då bland andra närings- och innovationsminister Mikael Damberg närvarar.

Läs mer om Kraftens Hus
Läs mer om Design S - Swedish Design Awards

Sidansvarig Publicerad: ti 19 jun 2018.