CBA Bostadsdag -20, Göteborg

​Bostadsdag 16 januari 2020

CBA arrangerar 16 januari 2020 en bostadsdag på temat: Göteborg bygger bostäder – vision och verklighet

CBA presenterar bygglovsbok, analys av Bostad 2021 och granskning av bostadsekonomin.

CBA diskuterar bostadsbyggandet i Göteborg. Forskarna Kaj Granath och Ola Nylander berättar om boken Göteborg bygglov 2016, där samtliga bygglov för flerbostadshus presenteras tillsammans med en analys över typer, antal, storlekar mm. CBA vill med bygglovsboken initiera en diskussion om vad det är som byggs, vilka lägenhetsstorlekar, vilka typer, var i staden nya bostäder byggs, vem som bygger, vilka arkitekter som ritar och även arkitekturkvaliteter i planlösningarna. Bygglovsboken är tänkt med en årlig utgivning och arbetet med Bygglov 2017 pågår.

Under bostadsdagen kommer också professor Anders Svensson presentera den granskning hans forskarteam har gjort över satsningen BoStad 2021, då 7000 bostäder ska byggas i en särskild satsning fram till jubileumsåret 2021.

Professor Kajsa Crona presenterar CBAs kortrapport Att bygga billigt blir dyrt. Bokens slutsatser sammanfattades i en debattartikel, GP 19 september, av Kajsa Crona och Ola Nylander, där läget i bostadsbyggandet beskrevs med ordet Byggskam.

Fler punkter kommer finnas i programmet, som kommer presenteras i detalj i mitten av december.

Var? Bostadsdagen äger rum i Chalmersska huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg

När? 16 januari 2020 kl. 13–17

Bostadsdagen är gratis för CBAs medlemsföretag. För icke medlemmar finns en kostnad på 2500 kronor, i mån av plats.

Föreläsningar (pdf)

Sidansvarig Publicerad: ti 21 jan 2020.