Forskarpodden Målmedvetenskap - tema rörelse och globala målen

​Podden Målmedvetenskap är en samtalsstafett där forskare från Chalmers och Göteborgs universitet pratar om FN:s globala mål för hållbar utveckling. Lyssna på ett specialavsnitt där två forskare diskuterar hur Vetenskapsfestivalens tema rörelse hänger ihop med de globala målen för hållbar utveckling.
Göteborgs centrum för hållbar utveckling sänder en forskarpodd - Målmedvetenskap - om de globala målen för hållbar utveckling. Podden görs i form av en samtalsstafett mellan forskare från Chalmers och Göteborgs universitet. Vid varje avsnitt får den forskare som medverkat tidigare bjuda in en forskare från det andra lärosätet. Samtidigt får de ta med sig varsitt globalt mål som utgångspunkt för samtalet. Hur hänger målen ihop? Hur kan forskningen bidra till att uppnå målen?
Under Vetenskapsfestivalen sänds ett fristående specialavsnitt av podden på årets tema "rörelse". Hur hänger rörelse ihop med de globala målen för hållbar utveckling? Ett samtal om vandringsforskning och hållbar utveckling utlovas! 
Medverkande:
Camilla Brudin Borg, Fil Dr., Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion, Göteborgs universitet
Daniel Svensson, Doktor i historia, Instittionen för Tekniknens ekonomi och organisation, Chalmers
Kategori Evenemang
Plats: Vetenskapsfestivalens digitala plattform
Tid: 2020-10-03 15:00
Sluttid: 2020-10-03 15:40

Publicerad: fr 11 sep 2020.