Trivsel i trähus framsida

Nyhetsbrev sommar 2021

​Hej CBA medlemmar och bostadsintresserade
Vi är tillbaka efter sommarledigheterna. Nu hoppas vi på en försiktig återgång, och en postpandemic höst där vi återigen kan träffas.
Vi inleder med ett kort sommarnyhetsbrev där vi presenterar några kommande aktiviteter.

Kurser
CBA lanserade under våren tre vidareutbildningskurser i Detaljens betydelse. Det är tre separata kurser i Plåt, Tegel och Trä. CBA gör kurserna i samarbete med Sveriges arkitekter (SA).
Tegel och Träkurserna är fullbokade. Några få platser finns kvar i Plåtkursen. I den här länken finns mer information om kurserna och anmälningsmöjlighet: www.arkitekt.se/detaljens-betydelse

CBA bostadsdag
Skriv in 28 september 19 oktober i almanackan. Då kör CBA en bostadsdag där aktuell forskning presenteras tillsammans med diskussion om aktuella bostadsfrågor. Bostadsdagen sker i Chalmersska huset, kl 13-17, men kommer också sändas via zoom till alla CBA medlemmar. Mer info om program och medverkande kommer.

Nya böcker
I början av juli kom en ny CBA bok från tryckeriet - Trivsel i trähus, om en bostadsundersökning i Frostaliden i Skövde. Boken finns på Svensk Byggtjänst (250kr) och kan beställas via https://byggtjanst.se/bokhandel/byggnader/bostader/trivsel-i-trahus. Trivsel i trähus kommer vara en av punkterna på kommande bostadsdag.
Ännu en CBA bok kommer inom kort. Anna Braide har gjort en första del av bostadsundersökning i Brf Viva. Riksbyggens prisbelönta bostadsprojekt, granne med Chalmers.


Hälsningar
Ola Nylander
Professor, bostadens arkitektur
Föreståndare för CBA

Sidansvarig Publicerad: fr 03 sep 2021.