Susanne Aalto

William Chalmers-föreläsningen 2021: Susanne Aalto

​Galaxernas mörka hjärtan - där molekyler mättar monster
Susanne Aalto, professor i radioastronomi vid institutionen för rymd-, geo- och miljövetenskap, är ​2021 års William Chalmersföreläsare. 

Susanne ska prata om det stoft och damm som finns i rymden – hur det skymmer sikten för oss, men också hur det bidrar till att galaxer kan utvecklas, genom växande svarta hål och stjärnfödslar. Föreläsningen är på svenska, med titeln  "Galaxernas mörka hjärtan - där molekyler mättar monster" och presenteras i RuNan, Chalmers Kårhus. Om William Chalmersföreläsningen: 

​Sedan 1991 arrangerar Chalmers den populärvetenskapliga William Chalmersföreläsningen runt årsdagen av skolans start, den 5 november 1829. Med föreläsningen vill högskolan hedra minnet av William Chalmers, som var direktör i Ostindiska kompaniet och i sitt testamente år 1811 donerade medel till en "industrie-skola", som har utvecklats till Chalmers tekniska högskola. Föreläsningen ges av en framträdande professor som belyser sitt ämnesområde med tillbakablickar och framtidsvisioner i ett globalt perspektiv. Föreläsningen är öppen för alla intresserade och arrangeras av högskolan i samarbete med Chalmers Studentkår och Chalmersska Ingenjörsföreningen.​
Kategori Öppen föreläsning
Plats: RunAn, conference hall, Chalmersplatsen 1, Kårhuset
Tid: 2021-11-04 18:00
Sluttid: 2021-11-04 19:30

Sidansvarig Publicerad: fr 29 okt 2021.