Seminarieserie om konsument- teknik och användarcentrerad produktutveckling


Marianne Kärrholm var på flera sätt en pionjär, inte minst inom forskningen kring samspelet människa-teknik och ett användarorienterat perspektiv på produkt- och systemutveckling. 2021 skulle hon fyllt 100 år. Det vill vi uppmärksamma med en seminarieserie kring konsumentteknik och användarcentrerad teknikutveckling.

Webbinarium 1: ”Tekniken i vår vardag - vem bryr sig om konsumenttekniken?

Datum: Onsdag 5 maj, 2021
Tid: 08.30-09.15
Plats: Zoom


Washing machineVi möter teknik i många olika former och i många sammanhang. Sedan länge har forskningen ägnat sig åt att studera hur vi bör utforma alltmer avancerad teknik för ett hållbart arbetsliv. Men hur är det med intresset för den teknik för möter i vår vardag - varje dag? Denna fråga är utgångspunkt för webbinariet som ges av MariAnne Karlsson, professor i människa-tekniksystem, Design&Human Factors, Chalmers.


Anmälan

Anmäl dig genom att skicka ett mejl till lena.bendrioua@chalmers.se. Någon dag innan webbinariet får du ett mejl med länk och inloggningsuppgifter.

Kommande seminarier

Nästa webbinarium arrangeras onsdagen den 26 maj 2021, kl. 08.30-09.15. Pontus Wallgren, docent i konsumentteknik, och Siw Eriksson, doktorand, kommer då att dela med sig av sina erfarenheter kring "Utveckling för, med eller av användare".

Vi kommer att annonsera kommande webbinarier löpande under 2021. Alla är på svenska och är kostnadsfria. 

Om Marianne Kärrholm

Marianne Kärrholm fick sin professur i konsumentteknik 1984, hon blev därmed Chalmers första kvinnliga professor. Då hade hon och STUs konsumenttekniska forskningsgrupp varit verksam sedan början 70-talet med forskning kring utveckling nya eller förbättring av redan existerande produkter. Fokus var produkters bruksvärde och användningsegenskaper. 1982 knöts gruppen till Chalmers och 1984 bildades Institutionen för konsumentteknik, en verksamhet som idag är del av Institutionen för industri- och materialvetenskap och som utgjort en viktig pusselbit i dagens forskning kring samspelet människa-teknik och användarcentrerad produktframtagning samt i utbildningsprogrammen Teknisk Design respektive Design och Produktutveckling.
 

 

Sidansvarig Publicerad: må 19 apr 2021.