Strömningsbild

Bild: Rickard Bensow

Onlinekonferens om innovationer för segeldrivna fartyg

​Den senaste forskningen och tekniken inom segling kommer att presenteras i juni när Chalmers står värd för den internationella konferensen INNOV’SAIL 2020.
Det har alltid funnits ett stort intresse för att förbättra teknik och prestanda inom elitkappsegling, till exempel i OS, America’s Cup och Volvo Ocean Race. Nu finns det också ett växande intresse från rederier att använda vindkraft på fartyg för att minska bränsleförbrukningen och miljöskadliga utsläpp. Många olika projekt pågår runt om i världen och besparingar från 10 procent till nästan 100 procent rapporteras. 

Under konferensen International Conference on Innovation in High Performance Sailing (INNOV’SAIL 2020) den 15-17 juni 2020 kommer forskare kunna dela kunskap och resultat från de avancerade racingprojekten som kan överföras till kommersiella sjöfartsprojekt. 

Chalmers och SSPA är exempel på organisationer som bedriver omfattande forskning och bidrar med sina senaste resultat. Konferensen samlar forskare, skeppsbyggare, personer som arbetar till sjöss, fartygsägare och andra som är involverade i detta utmanande område. Totalt kommer 30 föredrag att hållas varav nästan hälften inom fartygsområdet. 

Konferensen kommer att vara helt online på grund av resebegränsningar orsakade av Corona-viruset. För mer information om INNOV’SAIL 2020, se webbplatsen: www.chalmers.se/INNOVSAIL​​​

Organisatörer

Chalmers
Ecole Navale
Cité de la Voile - Eric Tabarly
Lighthouse
SSPA Sweden
International Windship Association
RISE
Bretagne Development and Innovation
Enterprise Europe Network

Sidansvarig Publicerad: må 18 maj 2020.