Moa och Thea

Studenter vid Teknisk design vinnare av Promisepriset

​Vi gratulerar Moa Hansson och Thea Widdgård, studenter vid Teknisk Design, som utsett till årets pristagare av Promisepriset 2021.
Stipendiumet är instiftat av Branschföreningen Promise, för bästa examensarbete inom kompetensutveckling och lärande med stöd av digitala medier. De uppmärksammas för deras examensarbete “Enhancing the experience of remote lectures Development of a new digital software to meet the needs of educators and students in higher education”.

Motiveringen lyder:

När pandemin slog till var det många som tvingades in ett nytt arbetssätt utan rätt förutsättningar och redskap. Uppsatsen Enhancing the experience of remote lectures belyser utmaningar, behov och användarperspektiv vid utveckling av en ny mjukvara.

Promise imponeras av uppsatsförfattarnas vetenskapligt underbyggda tillvägagångssätt. Det är en välskriven uppsats som tillför en fördjupad kunskap till den process som vi använder i vår bransch. Innehållet i uppsatsen skulle gärna spridas och kunna användas som kravspecifikation i upphandlingar. En väl genomförd studie från början till slut!

Förstå uppelvelsen av distansundervisning

– Målet med vår studie var att undersöka och förstå upplevelsen av distansundervisning på högskolenivå. Med grund i teorierna kognitiv ergonomi och ux-design utfördes användarstudier där både studenters och föreläsares utmaningar, behov och känslor utförligt undersöktes. Baserat på användarnas krav presenterar studien en ny design av ett digitalt undervisningsverktyg som förhöjer användarupplevelsen genom flertal nya och förbättrade funktioner. Det är jätteroligt att uppsatsen uppmärksammas på det här sättet, säger Thea och Moa.

Handledare för arbetet var Bijan Aryana

Sidansvarig Publicerad: fr 10 dec 2021.