Camp Vera - för dig som vill forma framtiden

Identifierar du dig som tjej eller icke-binär och studerar sista året på gymnasiet kan du delta i Camp Vera. Det är en fullspäckad helg där du får möjlighet att delta i workshops, lyssna på intressanta föreläsningar från kvinnor i branschen och träffa likasinnade tjejer från hela Sverige.

Se filmen som ger dig en inblick i hur det kan se ut att vara med på ett Camp Vera-evenemang.
Under Camp Vera har kan du ställa frågor och umgås med studenter och som redan läser på ett av programmen: Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller Medicinteknik. På lördagskvällen bjuds du med på en festlig middag som kallas för sittning hos oss på Chalmers. Vi står för din resa, övernattning och mat under hela helgen.
Vid frågor om Camp Vera mejla: camp-vera@chalmers.se
Varför bara för tjejer och icke-binära?
Det har länge varit få kvinnliga sökande till program inom Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller Medicinteknik. Vi tycker att det är både märkligt, eftersom företagen efterfrågar fler tjejer, och framför allt synd, eftersom många på så sätt går miste om kreativa och roliga jobb i en bred och varierad bransch.
Genom Camp Vera vill vi ge dig en inblick i vilka karriärmöjligheter en utbildning inom dessa områden ger. Yrken som handlar om samarbeten, kreativitet, design och kommunikation för att forma världen och framtiden till det bättre.

Efter en workshop i programmering inser deltagarna att man kan lära sig att programmera ganska snabbt.

Tjej eller kille eller vad man än identifierar sig som – Chalmers välkomnar alla!

Deltagarna från 2022 års Camp Vera berättar hur de ser på ingenjörsyrket.
Vem var Vera?
Camp Vera har namn efter Sveriges första kvinnliga ingenjör Vera Sandberg. Hon antogs som 19-åring till kemistudier på Chalmers 1914 och var då den enda kvinnan bland 500 män.
1917 examinerades hon från Chalmers som Sveriges första kvinnliga ingenjör.

När Vera Sandberg antogs till Chalmers 1914 var hon den enda kvinnan bland cirka 500 män.