Camp Vera - en helg för dig som är nyfiken på teknik

Bild 1 av 5
Camp Vera 2021
Deltagare från Camp Vera
middag på Camp Vera
Tidigare deltagare provar på workshops
Tidigare Camp Vera-deltagare har bland annat fått testa på att bygga en robot och en egen app. Foto och video: CFFC

Funderar du på vad du vill göra i framtiden och är du nyfiken på teknik? Världen behöver fler kreativa problemlösare som vill vara med och driva utvecklingen mot ett hållbart samhälle och förbättra och underlätta vardagen för oss alla. För att skapa en bra utveckling behöver vi en bredare kompetens med fler tjejer och icke-binära – för vi vill att flera ges en röst i teknikutvecklingen så att den passar alla. Är du tjej eller icke-binär och vill ta dig an framtidens samhällsutmaningar - anmäl dig till Camp Vera, vi bjuder på en hel helg där du får uppleva och se hur det är att vara student på Chalmers, och provsmaka både studentlivet och utbildningarna.

Det här ingår

Camp Vera vänder sig till dig som identifierar dig som tjej eller icke-binär och går andra eller sista året på gymnasiet.

  • Resa till och från din boendeort
  • Övernattning i delat rum på Göteborgs Vandrarhem
  • Frukost, lunch, fika och middag (på lördagskvällen)
  • Workshops där du får lösa olika tekniska problem
  • Inspirationsföreläsningar
  • Mingel med företag och studentföreningar
bild på studenter från camp vera

Intresseanmälan till Camp Vera

Anmäl ditt intresse att delta på Camp Vera 3-4 februari 2024. Vi har förlängt anmälan och du kan anmäla dig fram till den 18 december kl 23.55. 

Gör din intresseanmälan här (Öppnas i ny flik)

Video: Nyfiken på teknik?

Se filmen som ger dig en inblick i hur det kan se ut att vara med på ett Camp Vera-evenemang.

(Öppnas i ny flik)

Smarta lösningar på framtidens utmaningar

Vi behöver smarta lösningar på dagens och framtidens utmaningar inom energiförsörjning, miljövänliga och säkra fordon, smarta städer, datakommunikation och mycket mer. Vi behöver personer som utvecklar produkter som är billigare, bättre, energisnålare och mer miljövänliga än dagens. Och vi behöver personer som planerar, utvecklar och underhåller hårdvaru- och programvarubaserade system som gör att användare kan ha smarta mobiltelefoner och digitala kommunikationsplattformar.

Under Camp Vera 2024 kommer du att få en inblick till den digitala och elektriska framtiden och på vilket sätt du kan bidra och göra skillnad inom detta område. Under helgen kommer du att få delta i olika workshops, lyssna till inspirerande föreläsningar och du ges möjlighet att ställa frågor och umgås med studenter som redan pluggar på Chalmers. Vi står för din resa, boende och mat under hela helgen. Genom Camp Vera får du en bättre förståelse för vilka karriärmöjligheter en utbildning inom dessa områden ger. Yrken som handlar om samarbeten, kreativitet, design och kommunikation för att forma världen och framtiden till det bättre.

Vid frågor om Camp Vera mejla: camp-vera@chalmers.se​

Video: Är teknik svårt?

Efter en workshop i programmering inser deltagarna att man kan lära sig att programmera ganska snabbt.

(Öppnas i ny flik)

Video: Camp Vera (Tjej på Chalmers) – Teknik är för alla

Tjej eller kille eller vad man än identifierar sig som – Chalmers välkomnar alla!

(Öppnas i ny flik)

Video: Camp Vera – Vad gör en ingenjör?

Deltagarna från 2022 års Camp Vera berättar hur de ser på ingenjörsyrket.

(Öppnas i ny flik)

För företag

Under Camp Vera håller vi ett företagsmingel och ett speakers corner på söndagen den 4 februari. Ert uppdrag är att berätta om varför teknikbranschen är viktig i samhället, vilka möjligheter till jobb som finns efter avslutad utbildning och vad man egentligen gör i arbetslivet. Men också varför det är viktigt att få in fler kvinnor och icke-binära i branschen och på vilket sätt både företag och samhälle gynnas av det.

Företagsmingel

Fokus under minglet är att inspirera deltagarna till vad man kan göra efter en teknisk utbildning. Till minglet kan ni anmäla 1-3 företagsrepresentanter som ställer ut och pratar med deltagarna. Vi ser gärna att ni tar med någon pryl eller tekniskt föremål som kan ge deltagarna en inblick i vad företaget jobbar med och gärna något de kan få testa på själva.

Speakers corner

Anmäl gärna ert intresse att delta på speakers corner, ett antal företagsrepresentanter får hålla en kortare presentation (ca 10 minuter) om varför man valde det tekniska spåret, vad man gör på sitt jobb och hur resan dit sett ut. För att anmäla sig till speakers corner är det krav på att ha gått någon av utbildningarna: automation och mekatronik, datateknik, elektroteknik, informationsteknik eller medicinteknik på Chalmers. Det finns ett begränsat antal platser.

bild från speakers corner

Vill ditt företag medverka på Camp Vera?

Vill ditt företag medverka på Camp Vera 2024? Ni kan anmäla ert intresse till företagsminglet eller till speakers corner, eller till både och. Vi väljer ut företag och kontaktar er senast i början av januari för medverkan. Sista anmälningsdag är den 22 december.

Intresseanmälan för företag! (Öppnas i ny flik)

Vem var Vera?

Camp Vera har namn efter Sveriges första kvinnliga ingenjör Vera Sandberg. Hon antogs som 19-åring till kemistudier på Chalmers 1914 och var då den enda kvinnan bland 500 män.
1917 examinerades hon från Chalmers som Sveriges första kvinnliga ingenjör.

Video: Se den korta filmen om Vera Sandberg

När Vera Sandberg antogs till Chalmers 1914 var hon den enda kvinnan bland cirka 500 män.

(Öppnas i ny flik)
presentationsmaterialCamp Vera A4 (Öppnas i ny flik)
Filtyp::pdf 705 KB
Senast ändrad: