Chalmers Fuse

Bild 1 av 6
Fuse Box är ett stort rum i Chalmers makerspace Fuse
student pluggar i chalmers makerspace fuse
rum i chalmers makerspace fuse
student jobbar i textilverkstad
VR-studio i Fuse
Högteknologiskt sport- och fysiologilabb
Fuse box är en stor flexibel yta med möjligheter för projektarbeten, event och praktisk samverkan med omvärlden.

Chalmers Fuse är ett modernt makerspace och labb – en kreativ och inspirerande mötesplats där utbildning, forskning, industri och samhälle möts för att testa och realisera idéer tillsammans.

Chalmers Fuse är den fysiska platsen för stiftelsesatsningen Tracks – ett unikt utbildningskoncept  som erbjuder studenter och alumner tvärdisciplinära kurser för att skapa gränsöverskridande och attraktiva kompetenser i nära samarbete med det omgivande samhället.

Lärandemiljön finns på campus Johanneberg och är öppet för alla på Chalmers som söker kunskap och vill tända skapargnistan!

 

Bild från Fuse-lokalen med människor och ballonger
Fuse är stället för att testa och utveckla sina idéer tillsammans med andra. Här vågar vi prova, misslyckas, tänka, fråga och lära oss över gränserna – och prova igen!”

För att ge Chalmers studenter bästa möjliga förutsättningar finns Chalmers Fuse. Här finns moderna verktyg, verkstäder och möjlighet att testa nya arbetssätt och samarbeta kring allt från textilier, metall och trä till elektronik, idrott och musik.

Fuse erbjuder bland annat:
• Vattenskärare, 3D-skrivare, laserskärare och vakuumformare
• Verkstäder för elektronik, metall, trä och tyg
• Fysiologi- och sportlabb
• Studior för poddar, film, ljud och virtual reality
• Kraftfullt utrustade datorsalar
• Projektrum, studieplatser, grupprum
• Fuse box – en stor flexibel yta för grupparbeten, forskning, presentationer och utställningar

 

personer samarbetar i Fuse
Fotograf: Anna-Lena Lundqvist

Använd Fuse!

Enligt devisen ”design, build, and test” är Fuse stället för att testa och utveckla sina idéer tillsammans med andra. Här kan du omsätta dina teoretiska kunskaper till praktik! Alla på Chalmers är välkomna till Fuse i mån av plats, men Tracks-studenterna har förtur. 

För att få jobba i vissa av verkstäderna och labben behöver du genomgå en säkerhetskurs, eller ta hjälp av personalen på plats. Om du har frågor eller vill ha mer detaljerad information, vänligen kontakta personalen: fuse@chalmers.se

 

 

verkstad i Chalmers Fuse

Studentföreningen T-Rax

Chalmers studentkårs förening T-Rax är engagerade i Fuse, och ordnar workshoppar, drop in-kvällar och liknande där de visar upp olika verkstäder och de möjligheter som finns i Fuse. Följ dem på Instagram @chalmerstrax eller kontakta info@t-rax.se

 

Hitta hit

Chalmers Fuse ligger i SB3-huset och huvudentrén nås via Sven Hultins gata 8.  (Gamla betonghallen)