Isabella återvinner tvättvatten

Bild 1 av 1
Foto på Isabella Palmgren
Isabella Palmgren läste Bioteknik på Chalmers och startade sedan sitt företag.

Efter utbildningen på Chalmers uppfann Isabella en mer hållbar lösning för tvättmaskiner - nu driver hon sitt eget företag.

Hur har du nytta av kunskaperna från Chalmers i dag?
– Jag läste min utbildning på två olika institutioner när jag läste civilingenjör inom Bioteknik, eftersom jag läste min master på industriell ekonomi inom entreprenörskap och affärsutveckling. Detta gjorde att jag fick en väldigt bred bas till mitt arbete idag. Jag tog examen 2017 och startade mitt egna start-up som jag har drivit sedan dess, där jag är vd och grundare. Min medgrundare läste industriell design på Chalmers och vi är nu ett team på tolv personer, där flera har läst på Chalmers tidigare.

Berätta mer om idén till ditt företag!
– Vi har tagit fram en egen produkt som är en tilläggslösning till tvättmaskiner som återvinner vatten. Detta har gjort att jag har behövt kunna och lära mig allt från att bygga en prototyp, till att räkna på besparingar, mäta vattenkvalité, hjälpa till att bygga upp en digital plattform till produkten. I allt detta har min utbildning gett mig verktyg för att förstå grunderna. Jag hanterar även all ekonomi till mitt företag, anställer personal, säljer produkter till kunder och tar in pengar på olika sätt, vilket är en bredare roll än vad många har och kanske vill ha. Så en bred utbildning har för mig, varit alldeles perfekt! 

Vad var det bästa med ditt studentliv på Chalmers?
– Att lära känna alla mina fantastiska vänner som jag har kvar idag, som jag lärde känna under min Chalmers-tid. Jag hade turen att få åka på utbyte till Yogyakarta i Indonesien och göra flera resor i olika kurser som jag läste, vilket var riktigt roligt!

Det bästa med studentlivet var att lära känna alla fantastiska människor och få vänner för livet

Vill du veta mer om utbildningen som Isabella läste?

Bioteknik, civilingenjör

Med hjälp av bioteknik kan du skapa eller utveckla produkter och processer för att möta utmaningar inom exempelvis sjukdomsbehandling. Du kan också jobba med hållbar energiproduktion, kemitekniska produkter eller framtidens mat, med fokus på att ta fram hållbara och näringsrika livsmedel.