Studentliv

Bild 1 av 5
Dekorationsbild.
Studenter utomhus.
Luftballong från studentförening.
Personer som pratar.
Från plugget till pyroteknik – upptäck Chalmers studentliv. En film som berättar om studentlivet på Chalmers.

Visst, studier kommer vara en stor del av ditt liv när du studerar på Chalmers, men det finns också mycket annat som ingår i ditt studentliv. En bra balans mellan studier och fritid är viktigt, och på Chalmers finns en hel värld av aktiviteter du kan ta del av för att ta en paus från studierna en stund.

Kanske vill du klättra i Kopparbunken eller vara med och bygga till nästa års Cortège? Oavsett vad du har för intressen, kan vi garantera att du kommer hitta likasinnade på Chalmers. Vi har till och med ett motto som säger att alla ska ha minst en kompis när mottagningsveckorna är över. Därför ger vi, tillsammans med Chalmers studentkår, alla nya studenter chansen att delta i olika roliga aktiviteter och lära känna nya kompisar redan från första dagen!

Chalmers på Tiktok

Följ Linnea, Saga och Tina genom Chalmers studentliv!

(Öppnas i ny flik)

Chalmers studentkår

Alla studenter på Chalmers är medlemmar i studentkåren och det betyder inte bara att de kan ta del av studentrabatter. Studentkåren erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter och event genom sina olika föreningar. Du kan välja allt från olika sporter och träning till att bygga robotar, flyga ballong eller sjunga i kör. Genom ett nära samarbete med universitetet ser kåren också till att utbildningen och studiemiljön håller god kvalitet – och eftersom medlemskap i kåren är obligatoriskt, kan alla studenter vara med och påverka sin studietid. Visste du förresten att vårt kårhus är den största studentägda byggnaden i Sverige (och troligtvis hela världen)? Hela 11 000 kvadratmeter fyllda med allt från pool, bastu och gym till spelarkad, koferenscenter och biorum!

Chalmers studentkår

(Öppnas i ny flik)

Studentstaden Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad – och faktiskt en av världens vänligaste städer*. Här bor över en halv miljon människor (räknar man in hela storstadsregionen är det dubbelt så många). Att många väljer att bo här är ingen slump.