Han gör Instagram bättre

Bild 1 av 1
Foto på Navid Haddad.
Navid Haddad läste Teknisk fysik på Chalmers och arbetar nu som datavetare på Instagram.

"Chalmers har gett mig en stark grund för att lära mig och lösa komplicerade problem – och det har jag nytta av i alla sammanhang."

Utbildning: Teknisk fysik
Jobb: Datavetare på Instagram

– Det finns otroligt många ämnen som man kan lära sig om på Chalmers. Allt från statistik till kvantfysik. När jag började mina studier var jag inställd på att doktorera i matematik, men livet hade andra planer för mig. Det är trots allt väldigt svårt att veta vad man vill göra när man bara är 19 år. 

– Jag rekommenderar starkt att engagera dig i kåren under din tid på Chalmers och att lära känna så många personer som möjligt.

Har du något extra roligt minne att dela från din Chalmerstid?
Att hålla tal inför 2 000 nya studenter. Jag ska medge att det var både roligt och läskigt. Det är en erfarenhet man endast kan få på ett fåtal ställen och Chalmers är ett av dem! 

Det absolut bästa med studentlivet är alla människor man träffar med olika bakgrunder, och att man får vänner för livet.

Vill du veta mer om utbildningen som Navid läste?

Teknisk fysik, civilingenjör

Som civilingenjör i teknisk fysik lär du dig att lösa komplexa problem. Detta i kombination med en stark teoretisk grund i fysik, matematik och teknik kommer att göra dig eftertraktad på arbetsmarknaden. I stort sett alla större teknikföretag har tekniska fysiker i personalstyrkan och då oftast i ledande positioner på forsknings-eller utvecklingsavdelningar.