Studentstaden Göteborg

Bild 1 av 1
Lindholmspiren.

Göteborg är Sveriges näst största stad – och faktiskt en av världens vänligaste städer*. Här bor över en halv miljon människor (räknar man in hela storstadsregionen är det dubbelt så många). Att många väljer att bo här är ingen slump.

En snäll stad med extra allt

Göteborg är en eventstad som erbjuder så mycket att det ibland blir svårt att välja. Vad sägs om att spela brännboll i Slottsskogen, hoppa ombord på en skärgårdsbåt, ta en pubrunda på Långgatorna, känna pirret i magen på Liseberg, promenera längs havet och smaka på de salta vindarna, shoppa på Magasinsgatan, springa i mål på Göteborgsvarvet, hitta nya vänner på Avenyn eller besöka Jubileumsparken och få ett gratis bastubad? Här har du möjlighet att göra det! Välkommen till en snäll stad med extra allt.

* Göteborg blev utnämnd till världens tredje vänligaste stad av resemagasinet Condé Nast Traveler 2017

Världens mest hållbara destination

Vår fina stad har dessutom blivit utsedd till världens mest hållbara destination* flera år i rad. För att bli utsedd behöver staden uppfylla vissa mål inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet samt arbeta med flera hållbarhetsfrågor i stort. Vi på Chalmers säger "Bra jobbat, Göteborg!".

* Global Destination Sustainability Index har utsett Göteborg till världens mest hållbara destination sex år i rad (2022)

Officiell besöksguide

Läs mer om vad som händer och vad du kan göra i Göteborg på den officiella besöksguiden goteborg.com.

(Öppnas i ny flik)

Världens mest hållbara destination

Göteborg är i topp bland hållbara städer för sjätte året i rad!

(Öppnas i ny flik)