Studiebesök på Chalmers

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

Vill ni besöka oss på campus? Vi erbjuder tre olika alternativ av besök för gymnasieklasser och studieintresserade grupper. 

Under ert besök på Chalmers campus Johanneberg kommer ni att få träffa våra studenter och se olika studiemiljöer. Besöket ger, utöver utbildningsinformationen, också en ökad förståelse hur det är att studera på högskola och vad studentlivet innebär.

Studiebesök för gymnasieklasser och studieintresserade grupper 

Vi tar emot besök från oktober till maj. I formuläret nedan kan du se vilka datum vi erbjuder. Om inget av våra angivna datum passar er kan vi i undantagsfall erbjuda andra dagar. 

Så här fungerar ett studiebesök

Ett studiebesök hålls av studenter på Chalmers och vi erbjuder tre olika alternativ av studiebesök. Alla studiebesök består av en presentation och du kan även välja att inkludera en rundvandring och/eller workshop.

Presentation

​Under presentationen berättar studenterna om deras väg från gymnasiet till Chalmers, vilka utbildningar vi erbjuder, vilka yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som Chalmersstudent.

Rundvandring

Under rundvandringen på campus berättar studenterna om sin vardag och visar er kårhuset, studentbostäder och några av de olika institutionerna.

Workshop

Workshopen är en interaktiv del av studiebesöket där eleverna får öva sig på att lösa ett verkligt problem tillsammans med Chalmers studenter.

Du kan välja på tre alternativ av studiebesök:

  1. En presentation om Chalmers och en rundvandring, ca 1,5 timmar.
  2. En presentation om Chalmers och workshop, ca 2 timmar.
  3. En presentation om Chalmers, workshop och en rundvandring, ca 2,5-3 timmar. Alternativ 3 hålls mellan 9:00-12:00 eller 13:00-16:00.

Tips! Förbered gärna frågor till våra studenter för att få ut så mycket som möjligt av ert besök.

Boka besök

Formulär för bokning: Vi vill göra studiebesök på Chalmers

Vi behöver er anmälan senast 3 veckor innan besöket. Din förfrågan hanteras inom 2-5 arbetsdagar. Du får ett mejl tillbaks där vi bekräftar besöket efter hanteringstiden.

Vill ni äta lunch på campus?

Det finns även möjlighet att äta lunch i vår kårrestaurang mellan klockan 11.00–13.00 i samband med besöket. Vill ni äta lunch förbokar ni det till bokningjohanneberg@chalmerskonferens.se.

Meny och priser​

Kontakt för frågor eller önskemål

För studiebesöksrelaterade frågor eller särskilda önskemål mejla studiebesok@chalmers.se​ 

Vi ser fram emot ert besök!