Studiebesök på Chalmers

Bild 1 av 1
Dekorationsbild.

Vill ni besöka oss på campus? Vi erbjuder tre olika alternativ av besök för gymnasieklasser och studieintresserade grupper.

Under ert besök på Chalmers campus Johanneberg kommer ni att få träffa våra studenter och se olika studiemiljöer. Besöket ger, utöver utbildningsinformationen, också en ökad förståelse hur det är att studera på högskola och vad studentlivet innebär.

Vi tar emot besök tisdagar och onsdagar från 1 november till 19 maj. Vid undantagsfall kan vi erbjuda tider andra dagar.

Under våra tentaperioder kan vi inte kan ta emot besök, dessa är:
19 december 2022-22 januari 2023
6-19 mars 2023
3-14 april 2023

Så här fungerar ett studiebesök

Ett studiebesök består av en presentation om Chalmers och våra utbildningar inklusive rundvandring på Campus Johanneberg.

Under rundvandringen på campus berättar studenterna om sin vardag och visar er kårhuset, studentbostäder och några av de olika institutionerna.

​Under presentationen berättar studenterna om deras väg från gymnasiet till Chalmers, vilka utbildningar vi erbjuder, vilka yrken och arbetsplatser som väntar efter examen och hur livet är som Chalmersstudent.

Workshopen är en interaktiv del av studiebesöket där eleverna får öva sig på att lösa ett verkligt problem tillsammans med Chalmers studenter.

Det finns även möjlighet att äta lunch i vår kårrestaurang mellan klockan 11.00–13.00 i samband med besöket. Vill ni äta lunch förbokar ni det till bokningjohanneberg@chalmerskonferens.se.

Meny och priser​

Du kan välja på tre alternativ av studiebesök:

Alternativ 1: En presentation om Chalmers och en rundvandring, ca 1,5 timmar.

Alternativ 2: En presentation om Chalmers och workshop, ca 2 timmar.

Alternativ 3: En presentation om Chalmers, workshop och en rundvandring, ca 2,5-3 timmar.Alternativ 3 hålls med starttid 9.00-12.00 eller 13-16.00.

Tips! Förbered gärna frågor till våra studenter för att få ut så mycket som möjligt av ert besök.

Boka besök

Formulär för bokning: Vi vill göra studiebesök på Chalmers

Vi behöver er anmälan senast 3 veckor innan besöket. Din förfrågan hanteras inom 2-5 arbetsdagar. Du får ett mejl tillbaks där vi bekräftar besöket efter hanteringstiden.

Kontakt för frågor eller önskemål

För studiebesöksrelaterade frågor eller särskilda önskemål mejla studiebesok@chalmers.se​ 

Vi ser fram emot ert besök!