Hon ritar hus för badsugna

Bild 1 av 1
bild på Kerstin Olsson
Kerstin Olsson läste Arkitektur och jobbar nu med att rita badhus och spaanläggningar

"Balansen mellan konstnärligt utforskande och byggteknisk förståelse öppnar upp för att arbeta inom olika fält och med olika inriktningar."

Utbildning: Arkitekturprogrammet
Jobb: Arkitekt på We Group

– Efter min masterexamen började jag undervisa i arkitektur på gymnasiet. Då inspirerades jag av utbildningen jag själv gått, och tog lärdom av mina erfarenheter därifrån i arbetet med att utforma en givande och utvecklande kurs för mina studenter. Läraryrket, och att få arbeta med studenter, är fantastiskt!

– I dag arbetar jag som arkitekt på ett kontor specialiserat på att rita badhus -och spaanläggningar. Det är utmanande på ett helt annat sätt, och har gett mig kunskap inom en typ av arkitektur jag innan inte visste så mycket om innan. Utbildningen har, förutom att ge mig fördjupade kunskaper inom arkitektur, också fått mig att reflektera över arkitektur ur ett samhälleligt och politiskt perspektiv. Arkitektur påverkar oss alla, men är det vi ritar för alla? För mig är det kritiska tänkandet det största som arkitektutbildningen har gett mig.

Vad var det bästa med studentlivet?
– Gemenskapen och tryggheten i klassen! Man delade med sig av tips och tankar i ritsalarna. Det var en bjussig stämning och den smittade av sig. Vi var måna om varandra, bollade idéer och analyserade varandras projekt. 

Det var en oerhört fin upplevelse, och byggde starka vänskapsband.

Vill du veta mer om utbildningen som Kerstin läste?

Arkitektur, arkitekt

Är du intresserad av hur människor bor, hur en bra arbetsplats kan formas och hur våra städer byggs så att de är rättvisa, attraktiva och hållbara? Den här utbildningen är för dig som vill arbeta i team och projektform, och som vill utveckla din förmåga att gestalta den byggda miljön för att bidra till en hållbar utveckling.