Välj Chalmers

Bild 1 av 1
Vad gör en ingenjör? Se filmen med Bruno som jobbar med sitt favoritsnacks.

När du lämnar Chalmers har du inte bara med dig din examen inom ditt ämnesområde. Under din tid här kommer du ha samlat på dig mycket annan värdefull kunskap som kommer hjälpa dig i livet efter studietiden.

Forma din utbildning

På Chalmers kan du läsa till ingenjör, arkitekt och sjöbefäl. Under din utbildningstid får du möjlighet att använda din kreativitet, testa dina idéer och komma fram till lösningar på olika problem. Du kommer också kunna välja olika vägar inom ditt program och göra inriktningar efter dina egna ambitioner och intressen.

Utbildningen du blir antagen till ges på något av våra två campus och vanligtvis följer du din programplan för det program du läser. Inom utbildningen finns det många möjligheter att aktivt välja sådant du är intresserad av. Det kan vara alltifrån att du åker på utbyte, väljer att läsa en trackskurs som har ett teaminriktat och projektbaserat arbetssätt som liknar hur det ser ut i arbetslivet eller skriver ditt kandidatarbete med koppling till sportteknologi.

Mer än bara en examen

När du avslutar dina studier kommer du ha lärt dig arbeta i grupp, med många olika typer av människor, och förstå hur alla är viktiga för att nå ett bra resultat. På Chalmers värdesätter vi olikheter och välkomnar alla. Du kommer också ha lärt dig att alltid tänka ”hållbarhet” i allt du gör. Vi strävar alltid mot att bidra till en mer hållbar värld och det finns många olika sätt du kan bidra på. Du kommer dessutom få med dig kunskap inom entreprenörskap, som kommer hjälpa dig se och skapa möjligheter. Vi är övertygade om att alla dessa byggstenar, tillsammans med din examen, gör dig både förberedd för och eftertraktad på arbetsmarknaden när det är dags för dig att lämna Chalmers.

Ett entreprenöriellt universitet

När vi får en förståelse för andra människors behov, kan vi skapa något av värde för dem. Att tänka entreprenöriellt innebär att utforma idéer och värdera dem för att sedan välja en idé som kan paketeras och presenteras på ett övertygande sätt i ett relevant sammanhang. I din utbildning får träna ditt entreprenöriella tänkade genom att både via obligatoriska och valbara kurser utveckla din förmåga att se möjligheter och ta initiativ och omsätta dina idéer till handling.

Åtta anledningar till att välja Chalmers

Det finns många bra anledningar till att välja Chalmers, här har vi listat åtta av dem!

#1. Du får lösa verkliga problem

På Chalmers handlar mycket om att hitta problem – och att få dem ur världen. Oavsett om du utbildar dig till ingenjör, arkitekt eller sjöbefäl blir du en eftertraktad problemlösare. Du får förståelse för helheter och sammanhang, framför allt ur ett hållbarhetsperspektiv.

I din strävan att förändra och förbättra världen blir din styrka en bred teknisk kompetens och unika specialistkunskaper. Vårt nära samarbete med industrin och näringslivet ger dig möjlighet att lyfta och lösa riktiga problem i verkliga situationer.

Video: Du får lösa verkliga problem

På Chalmers får du lösa verkliga problem i samarbete med näringslivet och industrin.

(Öppnas i ny flik)

#2. Du blir en del av en stark gemenskap

På Chalmers arbetar vi ofta i team. Dels för att lära av varandra, dels för att du ska utveckla dina egna förmågor.

Bredvid dig har du studiekamrater och äldre studenter. Men också lärare och professorer som forskar i ämnet de undervisar i. Det ger en extra dimension till ditt lärande.

Video: Du blir en del av en stark gemenskap

Många av våra studenter berättar om att de fått vänner för livet under sin studietid.

(Öppnas i ny flik)

#3. Du får en trygg studietid

För oss är det en självklarhet att alla ska känna sig välkomna och inkluderade. Därför har vi nolltolerans mot alla former av diskriminering och trakasserier. Vi arbetar hårt för demokrati, människors lika värde, jämställdhet samt en fri och öppen diskussion.

Video: Få en trygg studietid

Hos oss får du en trygg studietid redan från dag ett.

(Öppnas i ny flik)

#4. Du lär dig att tänka nytt och annorlunda

Vi tror på entreprenörskap och entreprenörsanda. För oss innebär det att tackla verkliga problem, testa nya idéer och göra skillnad i världen. Att vara öppna för nytänkande och utnyttja olika slags talanger för att lyckas tillsammans. Vårt mål inom det här området är enkelt. Vi vill vara ett av världens bästa universitet inom entreprenörskap.

Video: Tänk nytt och annorlunda

Vill du bygga en elbil, starta företag eller få vänner från hela världen - här får du tänka nytt och annorlunda!

(Öppnas i ny flik)

#5. Du blir en del av världsledande forskning

På Chalmers bedrivs forskning om allt från materiens minsta byggstenar till fjärran galaxer. Och som student har du stora möjligheter att både delta i och bidra till forskningen.

Video: Ta del av världsledande forskning

Under din utbildning får du ta del av den senaste pågående forskningen.

(Öppnas i ny flik)

#6. Du är med och gör världen bättre

Vår vision om en bättre värld finns med i allt vi gör. Det hjälper oss att på ett engagerat och banbrytande sätt möta människans behov av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Vi är stolta över våra insatser och vill vara en förebild internationellt.

Video: Var med och gör världen bättre

Bidra till att göra världen till en bättre plats!

(Öppnas i ny flik)

#7. Du studerar i världens snällaste stad

Göteborg är Sveriges näst största, och världens snällaste stad.* Här bor över en halv miljon människor och dubbelt så många om man räknar in hela storstadsregionen. Att många väljer att bo här är ingen slump. Göteborg är en händelserik stad som erbjuder så mycket att det ibland blir svårt att välja.

* Källa: Hostelworld 2017

Video: Plugga i härliga Göteborg

Här ges du möjlighet att både vara i studentbubblan på campus och på stan som vem som helst!

(Öppnas i ny flik)

#8. Du blir eftertraktad på arbetsmarknaden

En Chalmersutbildning är en riktigt bra investering för framtiden. Våra utbildningar är framtagna för att förbereda dig inför arbetslivet och möjligheterna är oändliga.

I många av våra kurser arbetar du och dina kurskamrater i verklighetsbaserade projekt tillsammans med företag och näringsliv. Du får ett stort nätverk med kurskamrater och potentiella arbetsgivare som besöker Chalmers.

Video: Du blir eftertraktad på arbetsmarknaden

Efter avslutad utbildning har du möjlighet att få jobb både i Sverige och internationellt.

(Öppnas i ny flik)

Trackskurser

Tracks erbjuder tvärdisciplinära kurser där deltagare med olika bakgrund och kompetens möts och tar sig an verkliga, samhällsviktiga och forskningsnära problem tillsammans. Tracks ger dig en möjlighet att forma din utbildning efter eget intresse oavsett programtillhörighet.

Studentliv

Visst, studier kommer vara en stor del av ditt liv när du studerar på Chalmers, men det finns också mycket annat som ingår i ditt studentliv. En bra balans mellan studier och fritid är viktigt, och på Chalmers finns en hel värld av aktiviteter du kan ta del av för att ta en paus från studierna en stund.