Därför Chalmers

Bild 1 av 1
Vad gör en ingenjör? Se filmen med Bruno som jobbar med sitt favoritsnacks.

När du lämnar Chalmers har du inte bara med dig din examen inom ditt ämnesområde. Under din tid här kommer du ha samlat på dig mycket annan värdefull kunskap som kommer hjälpa dig i livet efter studietiden.

Forma din utbildning

På Chalmers kan du läsa till ingenjör, arkitekt och sjöbefäl. Under din utbildningstid får du möjlighet att använda din kreativitet, testa dina idéer och komma fram till lösningar på olika problem. Du kommer också kunna välja olika vägar inom ditt program och göra inriktningar efter dina egna ambitioner och intressen.

Utbildningen du blir antagen till ges på något av våra två campus och vanligtvis följer du din programplan för det program du läser. Inom utbildningen finns det många möjligheter att aktivt välja sådant du är intresserad av. Det kan vara alltifrån att du åker på utbyte, väljer att läsa en trackskurs som har ett teaminriktat och projektbaserat arbetssätt som liknar hur det ser ut i arbetslivet eller skriver ditt kandidatarbete med koppling till sportteknologi.

Mer än bara en examen

När du avslutar dina studier kommer du ha lärt dig arbeta i grupp, med många olika typer av människor, och förstå hur ni alla är viktiga för att nå ett bra resultat. På Chalmers värdesätter vi olikheter och välkomnar alla. Du kommer också ha lärt dig att alltid tänka ”hållbarhet” i allt du gör. Vi strävar alltid mot att bidra till en mer hållbar värld och det finns många olika sätt du kan bidra på. Du kommer dessutom få med dig kunskap inom entreprenörskap, som kommer hjälpa dig se och skapa möjligheter. Vi är övertygade om att alla dessa byggstenar, tillsammans med din examen, gör dig både förberedd för och eftertraktad på arbetsmarknaden när det är dags för dig att lämna Chalmers.

Ett entreprenöriellt universitet

Lär dig tänka nytt och annorlunda! Vi tror på entreprenörskap och entreprenörsanda. För oss innebär det att tackla verkliga problem, testa nya idéer och göra skillnad i världen. Att vara öppna för nytänkande och utnyttja olika slags talanger för att lyckas tillsammans. Chalmers mål inom det här området är enkelt. Vi vill vara ett av världens bästa universitet inom entreprenörskap. 

När vi i interaktion med andra människor kan få en förståelse för deras behov, kan vi skapa något av värde för dem. Att tänka entreprenöriellt innebär att utforma idéer och värdera dem för att sedan välja en idé som kan paketeras och presenteras på ett övertygande sätt i ett relevant sammanhang. På Chalmers får du öva på detta genom olika typer av projekt tillsammans med andra studenter samt i samarbete med industrin och näringslivet.

Randig Orange Studrek Valj Chalmers
Åtta bra anledningar att välja Chalmers

Besök valj.chalmers.se för att läsa mer och träffa några av våra alumner. Du kan också prenumerera på kalendern så du in...

28314_Fuse_invigning_S8A8255_1920x1080px
Trackskurser

Tracks erbjuder tvärdisciplinära kurser där deltagare med olika bakgrund och kompetens möts och tar sig an verkliga, sam...

Med fokus på en hållbar framtid

Vår vision om en bättre värld finns med i allt vi gör. Det hjälper oss att på ett engagerat och banbrytande sätt möta människans behov av ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Vi är stolta över våra insatser och vill vara en förebild internationellt. I din strävan att förändra och förbättra världen blir din styrka en bred teknisk kompetens och unika specialistkunskaper. Vårt nära samarbete med industrin och näringslivet ger dig möjlighet att lyfta och lösa riktiga problem i verkliga situationer.

Vi gör det tillsammans

På Chalmers arbetar vi ofta i team. Dels för att lära av varandra, dels för att du ska utveckla dina egna förmågor. Bredvid dig har du studiekamrater och äldre studenter. Men också lärare och professorer som forskar i ämnet de undervisar i. Det ger en extra dimension till ditt lärande. För oss är det en självklarhet att alla på Chalmers ska känna sig välkomna och inkluderade. Därför har vi nolltolerans mot alla former av diskriminering och trakasserier. Vi arbetar hårt för demokrati, människors lika värde, jämställdhet samt en fri och öppen atmosfär. En sådan miljö gynnar alla, och inte minst din utbildning!

24973 Studenter 180523 42
Nyfiken på att veta mer? Delta i våra webbinarier

Om du har frågor om utbildningen, studentlivet eller dina möjligheter efter examen får du inte missa våra webbinarier. P...

Studentliv
Studentliv

Visst, studier kommer vara en stor del av ditt liv när du studerar på Chalmers, men det finns också mycket annat som ing...