Hon ritar hus för badsugna

Bild 1 av 1
bild på Kerstin Olsson
Kerstin Olsson läste Arkitektur och jobbar nu med att rita badhus och spaanläggningar

En stor fördel med utbildningen var balansen mellan konstnärligt utforskande och byggteknisk förståelse. Det öppnar för möjligheter att senare kunna arbeta inom olika fält och med olika inriktningar.

Utbildning: Arkitekturprogrammet
Jobb: Arkitekt på We Group

Efter min masterexamen undervisade jag i arkitektur för gymnasieelever. Då inspirerades jag av utbildningen som jag själv hade gått, och kunde dra nytta av mina egna erfarenheter från arbetslivet för att utforma en givande och utvecklande kurs för mina elever.

I dag arbetar jag som arkitekt på ett kontor specialiserat på att rita badhus och spaanläggningar. Det är utmanande på ett helt annat sätt, och har gett mig kunskap inom en typ av arkitektur jag inte visste så mycket om innan.

Vad var det bästa med studentlivet?

Gemenskapen och tryggheten i klassen! Man delade med sig av tips och tankar i ritsalarna. Det var en bjussig stämning och den smittade av sig. Vi var måna om varandra, bollade idéer och analyserade varandras projekt. 

Det var en oerhört fin upplevelse, och byggde starka vänskapsband.

Vill du veta mer om utbildningen som Kerstin läste?

Arkitektur, arkitekt

Är du intresserad av hur människor bor, hur en bra arbetsplats kan formas och hur våra städer byggs så att de är rättvis...