Att kombinera ingenjörsutbildning med sport

Studenter spelar en stor roll i Chalmers satsning på sport och teknologi. Genom kandidatarbeten, examensarbeten och amanuenstjänster erbjuds möjligheter att medverka i sportrelaterad forskning, under handledning av seniora forskare och i samarbete med representanter från idrottsrörelsen och/eller industri. Hur roligt vore det inte att kunna kombinera sina studier med sitt fritidsintresse?

Kandidat- och examensarbeten

Vi erbjuder många möjligheter för studenter att delta i forskningsprojekt genom kandidat- eller examensarbeten. Det finns projekt som är kopplade till en rad olika idrotter och som involverar studenter från olika utbildningar. Även internationella utbytesstudenter söker sig till Chalmers för att göra sina examensarbeten inom sportteknologi. Kandidatarbeten utannonseras årligen vid de institutioner som står som värd för respektive projekt, men vi kommer även att lägga ut information på den här sidan. 

En del examensarbeten utannonseras på den här webbplatsen, men om du är student och intresserad av något av våra kompetensområden kan du även ta kontakt direkt med någon av de forskare som finns listade på vår webbplats. Kanske uppstår nya idéer ur ett sådant initiativ? Du kan även höra av dig till sportteknologi@chalmers.se

Kurser

Vi ger en Masterskurs i sportteknologi​, som är öppen för studenter från alla Mastersprogram på Chalmers.​ Det finns även kurser inom Tracks, Chalmers nya utbildningssatsning, som ger studenter möjlighet till ämnesöverskridande och individualiserade studier​. Kurserna är:

Riksidrottsuniversitetet i Göteborg

Chalmers bildar tillsammans med Göteborgs universitet och Västra Götalands idrottsförbund, Riksidrottsuniversitetet i Göteborg, vilket innebär att vi förutom vår satsning på idrottsrelaterad forskning och utbildning även erbjuder elitidrottande studenter stöd för att kunna kombinera träning och tävling med studier. 

Läs mer om Riksidrottsuniversitetet


Sidansvarig Publicerad: ti 21 apr 2020.