Cissi Velin slår världsrekord i roddmaskin på Chalmers

Cissi Velin lyckades slå sitt eget världsrekord på 500 m dam

Foto: Per Thorén

Världsrekord i roddmaskin på Chalmers

Världsrekord hör inte till vanligheterna på Chalmers, men idag fick vi uppleva ett! Och kanske såg vi även början på ett framgångsrikt forskningssamarbete.

Idag satte Cissi Velin nytt världsrekord i 500 meter på en roddmaskin inför publik i Chalmers Kårhus. Världsrekordet bevittnades bland annat av SOK-ordföranden Stefan Lindeberg. Den nya rekordtiden, 1.26.1, innebär en putsning av hennes tidigare rekord med fem tiondelar.

Cissi var tidigare framgångsrik kanotist, med ett stort antal SM-medaljer i bagaget, men tränaren David McGowen upptäckte hennes roddtalang och övertalade henne att växla karriär och satsa på rodd. Nu har hon slagit tre världsrekord på lika många dagar – och siktet är inställt på OS i Tokyo 2020.

Cissi tränar för Mölndals roddklubb, som under dagen genomförde de första försöken någonsin med roddbåt i Skeppsrännan på SSPAs anläggning på Chalmersområdet. Genom dessa experiment hoppas man att tillsammans med Chalmers Sport och Teknologi och SSPA kunna inhämta nya kunskaper som kan leda till framgång för svensk roddsport.

Se Cissi sätta världrekord (YouTube)!

Sidansvarig Publicerad: on 23 mar 2016.