Mötesplatser

Bild 1 av 1
Utomhusvy från Lindholmen campus

På våra campus skapar vi attraktiva mötesplatser för forskare, näringsliv och offentlig sektor – nationellt och internationellt. Flera av våra labb och anläggningar är dessutom tillgängliga för samverkansprojekt.

Mingel i chalmers kårhus

Publika seminarier

Chalmers arrangerar löpande seminarier som är tillgängliga för en bredare publik, både för allmänheten och representanter från näringsliv och offentlig sektor.

Håll särskilt utkik efter våra initiativseminarier där Chalmers uppmärksammar spännande skärningspunkter mellan vetenskapsdiscipliner, ämnesområden och omvärld. Till kalendern 

Våra forskningsinfrastrukturer

Flera av våra labb och anläggningar är tillgängliga för samverkansprojekt. Här ryms allt från avancerade verkliga eller virtuella labb till stora databaser, datorkapacitet för storskaliga beräkningar och påkostade forskningsanläggningar. Kort sagt det som behövs för att bedriva riktigt framstående forskning.

Forskningsinfrastruktur

Begreppet forskningsinfrastruktur omfattar allt från påkostade forskningsanläggningar och avancerade labb – virtuella eller verkliga – till testbäddar, stora databaser eller datorkapacitet för storskaliga beräkningar. Kort sagt, det som behövs för att bedriva riktigt framstående forskning.

Chalmers entreprenörskvarter

Entreprenörskvarteret är en miljö för hållbar innovation och entreprenörskap som erbjuder en kreativ mötesplats mellan forskare, studenter, näringsliv och övriga samhället. Prenumerera på deras nyhetsbrev för att få uppdateringar om pågående aktiviteter.

Läs mer om Chalmers entreprenörskapskvarter 

Etablera din verksamhet på Chalmersområdet

Johanneberg, Lindholmen och Sahlgrenska Science Park är internationella samverkansmiljöer för akademi, näringsliv och olika samhällsaktörer. Ett stort antal företag med akademisk kompetens huserar här. Chalmers teknikparker passar för aktörer inom utveckling av ny teknik, innovationer och nya affärskoncept.

Chalmers är delägare i tre science parks med olika fokus:

Johanneberg Science Park: samhällsbyggnad, energi, material- & nanoteknik

(Öppnas i ny flik)

Lindholmen Science Park: transport, informations- och kommunikationsteknik samt media

(Öppnas i ny flik)

Sahlgrenska Science Park: livsvetenskap och teknik

(Öppnas i ny flik)

Du kanske också är intresserad av