V-sektionens pedagogiska pris till Irina Pettersson

​​Varje år delar SNV (V-sektionens studienämnd) ut ett pedagogiskt pris till en lärare som studenterna på sektionen har röstat fram.

Irina PetterssonPriset ska gå till den lärare som studenterna tycker har inspirerat och lärt dem mest under året som gått. Kursen som Irina undervisat heter Beräkningsmatematik och ges till tredjeårsstudenter inom programmen Samhällsbyggnadsteknik och Arkitektur och teknik. Prispokalen kommer att lämnas över vid lämpligt tillfälle framöver.

Ett urval av kommentarer från studenternas nomineringar:

”Irina gjorde MVE515 till en av de bästa mattekurserna vi läst trots hemstudier och pandemi. Hon frågade varje vecka oss studenter om vi hängde med och vad vi tyckte om kursen, mötte alla våra önskemål och förklarade teorin så vi förstod. Finns ingen i närheten så pedagogisk som Irina! Hon är väl värd detta pris och vi ska vara riktigt tacksamma att få haft möjligheten att lära av henne. Fantastiskt bra på att lära ut matematik via digitala hjälpmedel!

Trots att kursen hölls på distans var Irina väldigt duktig på att på ett pedagogiskt sätt förklara och lära ut så att alla förstod och hängde med. Hon såg även till att fråga oss studenter om vi hängde med eller om det var något som kunde förändras för att vi skulle förstå på ett bättre sätt. Hon tog även hänsyn till vår feedback och ändrade sitt upplägg på när inlämningar och redovisningar skulle ske eftersom vi studenter kom med önskemål. Hon var även mycket hjälpsam över mejl och tog sig tid att svara snabbt oavsett tid på dygnet eller vilken veckodag det var. Mycket bra, bästa pedagog hittills.

Hon är lyhörd och jag upplever att hon ser alla studenter. Verkar ha lagt mycket tid och energi på att lära sig tekniken för att kunna leverera förstklassig distansundervisning.

Eftersom hon tar sina studenters åsikter i åtanke och anpassar kursen så vi studenter gynnas och lär oss! Irina lyssnade på allas kommentarer och idéer och förslag på förbättringar för att göra kursen så bra som möjligt för oss. Tog ett svårt ämne och gjorde allt i sin kraft för att förenkla det. Också väldigt omtänksam och bryr sig att man förstått.

Bästa kursupplägget, superbra föreläsningar och engagerad lärare! Tydlig, strukturerad och rolig lärare som skötte online-undervisningen dunder!!

Irina är den enda föreläsare/lärare som gjort relativt avancerad matematik ”lättförståeligt” (så lättförståeligt som avancerad matematik kan bli iallafall) på Chalmers, i min upplevelse. Hon är en duktig pedagog samtidigt som hon är en begåvad matematiker, vilket inte ofta är två egenskaper som brukar samexistera.

Irina löste distansstudierna på ett föredömligt sätt, den bästa kursen på distans hittills.”

Sidansvarig Publicerad: on 23 jun 2021.