Var gömmer man en elefant?

​En tillflyktsort, ett rum för berättelser

Ett hus som inte tar sig på för stort allvar. Ett hus som man blir glad av att titta på, med en lugn insida som inte stör.

Ett moln att flyga iväg på, in i en annan värld.

Ett rymligt inre rum, med utblickar åt två håll. Ett fönster i lagom sitthöjd och ett som ger utblick när man står upp. Väggfasta bokhyllor, väggfast sittmöbel, och ändå gott om plats för favoritfåtöljen eller skrivbordet.
Inredningen som består av väggfasta hyllor och sitt-/liggnischer som är uppbyggda av limfogskivor. De förses med mjuka dynor så att resorna in i berättelsernas värld kan vara länge. Från dessa sittnischer ges även möjligheten att då och då se upp från sin bok och blicka ut i den verkliga världen. Ytan mellan rummets två långsidor skapar plats för ytterligare möbler.
 
Fasaden täcks med brädor i furu som sätts med en liten distans för att ge ett strimmigt intryck. “Molnen” som täcker två av fasaderna sågas ut av fin byggplywood och fästes mot yttervägg med distansreglar. Detta ger ett skuggeffekt mot underfasaden.Vindskivorna täcker takkant och “molnens” sidor. De giras i hörnen för att ge ett sammanhållet intryck och ramar på så sätt in fasaden. Taket är klätt med papp och vattenavrinning sker längs med “moln”-fasadskivan och droppar därifrån ner på marken.
Sidansvarig Publicerad: to 03 okt 2013.