illustration ishall
​Illustration Ishall - vinnare i studenttävlingen om framtidens ishockeyanläggning.​​
​Fabian Reppen och Samuel Vilson​.

Studenttävling om framtidens ishockeyanläggning

​Chalmersstudenter fick 1:a och 2:a pris i tävlingen för arkitektstudenter.
​Svenska Ishockeyförbundet i samarbete med Sveriges Arkitekter och Riksidrottsförbundet bjöd i mitten av september in arkitektstudenter till en idétävling om framtidens idrottsanläggning för ishockey och skridskoåkning. Syftet med tävlingen var att stimulera kreativt tänkande och nya idéer för att utveckla idrottsanläggningens betydelse i samhället. Tävlingen har även syftat till att belysa hur idrottsanläggningar kan kombineras med andra viktiga funktioner för att skapa en ökad ekonomisk genomförbarhet.

Vinnarförslag

Efter avslutad bedömning har juryn utsett Stadshall till vinnare i tävlingen om utformning framtidens idrottsanläggning. Förslagsställare till det vinnande förslaget är Fabian Reppen och Samuel Vilson från Chalmers Arkitektur och KTH Arkitektur. Sammanfattningsvis bedömer juryn att Stadshall är det förslag som mest övertygande förenar arkitektonisk kvalitet och funktionella krav.

Ur motiveringen:
”Stadshall är en tydligt offentlig byggnad i den urbana kontexten. Med en inbjudande öppenhet upplevs byggnaden som ett medborgarhus som bjuder in olika målgrupper, med ishallen i centrum. Förslaget kombinerar vacker arkitektur med realistiska och genomarbetade lösningar för programmet där ytor för föreningsidrott, spontanaktivitet och ytor att hänga på förenar byggnaden på ett spännande sätt.”

Övriga pristagare

Juryn har även delat ut två utmärkelser à 15 000 SEK vardera för kreativa och nytänkande idéer till Isparken av Axel Svenstam, Elias Brulin, Thomas Åström och Karl Warrol på Lunds Tekniska Högskola och TEK-Centralen av Olle Johnsson och Elias Sandberg på Chalmers.

Publicerad: ti 12 feb 2019. Ändrad: fr 15 feb 2019