Henrietta Palmer ny konstnärlig professor i Stadsbyggnad på Chalmers

​Henrietta Palmer har utsetts till konstnärlig professor i Stadsbyggnad vid Institutionen för arkitektur på Chalmers. Palmer är arkitekt och har sedan 2005 varit professor i arkitektur på Mejan Arc vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.
Henrietta PalmerHenrietta Palmer grundade och har sedan 2005 drivit programmet ”Resources” vid Mejan Arc, ett utbildningsprogram utformat som ett interdisciplinärt forskningsprojekt som varje år fokuserat en global stad utifrån angelägna teman, bland andra Shanghai, Pune, Goa och Kapstaden. Genom åren har Palmer utvecklat en specifik forskningsmetodik där komplexa urbana frågor undersökts med designmetoder med rumsliga och visuella verktyg.

–  Det är fantastiskt roligt att vi får Henrietta till oss på Chalmers, säger Fredrik Nilsson, prefekt för Institutionen för arkitektur. Henriettas kompetens, kontaktnät och internationella profil ger ytterligare förstärkning inte minst inom den konstnärliga och designbaserade forskningen på institutionen.

I sin roll på Chalmers kommer hon under de närmsta åren framförallt att arbeta som forskningskoordinator vid Mistra Urban Futures, som profilledare inom Styrkeområde Samhällsbyggnad samt med det konstnärliga forskningsprojektet ”The Language of the Becoming City” finansierat av Vetenskapsrådet.

Från juli 2015 tillträder hon som konstnärlig professor på Chalmers och bidrar därmed till att ytterligare förstärka satsningen på stadsbyggnadsområdet.

För mer information kontakta:
Fredrik Nilsson, professor och prefekt, institutionen för arkitektur, 031-772 24 56, fredrik.nilsson@chalmers.se
Lotta Särnbratt, kommunikatör, institutionen för arkitektur, 031-772 24 45, lotta.sarnbratt@chalmers.se

Publicerad: on 24 jun 2015. Ändrad: ti 13 feb 2018