Ett framtida hållbart Tibro

​I utställningen presenteras 18 framtidsidéer, som undersökt Tibros möjligheter och utmaningar inom ramen för en masterutbildning i arkitektur och samhällsbyggnadsteknik.
Den 17 januari invigdes Chalmers Arkitekturskolas utställning "Ett framtida hållbart Tibro" på Inredia. I utställningen presenteras 18 framtidsidéer, som tagits fram av studenterna som under hösten 2019 undersökt Tibros möjligheter och utmaningar inom ramen för en masterutbildning i arkitektur och samhällsbyggnadsteknik (Architecture and planning beyond sustainability, MPDSD)

I kursen Planering och gestaltning för hållbar utveckling i lokalsamhället har de 45 masterstudenterna, som kommer från olika delar av världen, inventerat och analyserat Tibros möjligheter och utmaningar och visioner inför framtiden. De har fått en bred presentation av Tibro som ort genom föreläsningar och rundturer och de har gjort fältstudier och genomfört ett antal intervjuer. Med det som grund har de tagit fram 18 idéer på framtidsprojekt som skulle kunna genomföras i Tibro. 


Kontakt: Nils Björling, universitetslektor, institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, Chalmers, nils.bjorling@chalmers.se

Sidansvarig Publicerad: må 29 mar 2021.