Bärande möte vann Årets betongdesigner 2014

​Chalmersstudenterna Pauline Algeröd och Daniel Elis Karlsson vann tävlingen om att få utforma Nordbyggs cafeteria där glas skulle vara materialet. Glas blev det, med grova betongbalkar som fundament till paviljongen som nu byggts som vindskydd i Göteborgs hamn. Juryn till Årets Betongdesigner föll pladask.
Juryns motivering: "Med förslaget 'Bärande möte' har ett poetiskt materialmöte skapats där betong har en sammanlänkande kraft med sitt flygande uttryck."
 
Juryn har bestått av: Stina Lindholm, Skulpturfabriken, Sigrid Zenger, Oxygen Architects och Jenny Almersdotter, Formkult.
 
Bärande Möte, skapat av Pauline Algeröd och Daniel Elis Karlsson har nu fått en plats i Göteborgs hamninlopp, vid Eriksbergs färjeläge. Paviljongen har nya betongbalkar, annars är konstruktionen densamma som på Nordbygg. Balkarna är gjutna av Abetong och för att få ett vindskydd är "glasväggen" nu helt sluten till skillnad från på Nordbygg där det fanns öppningar för servering. Paviljongen invigdes för några veckor sedan då människor fick komma ut på piren och bekanta sig med paviljongen.
 
Läs mer Betong.se
 
Länk till en film om galan som Tidskriften Betong gjort: http://vimeo.com/112161923
 
Foton: Bengt Algeröd.

  

Sidansvarig Publicerad: ti 25 nov 2014.