Gothenburg Horse Show 2019

 

Gothenburg Horse Show och Chalmers samarbetade för fjärde året i rad för att öka kunskapen om hur hästar tar sig över ett hinder. Denna gång mätte det smarta hindret hästens hastighet – något som aldrig tidigare har gjorts.

​Gruppen av Chalmersstudenter använde sig i år av toppmodern radarutrustning, som ursprungligen utvecklats för självkörande fordon och nu komm väl till pass för att mäta hästens hastighet fram emot, över och efter hindret.

Precis som tidigare år kunde publiken ta del av mätresultaten direkt via jumbotronen på arenan. Men en nyhet för i år var att tävlingsryttarna bjöds in till Chalmers monter, som detta år var förlagd i direkt anslutning till arenan. Där kunde de gå igenom sin hästs unika resultat tillsammans med en expert ur hindergruppen.

Informationen från årets hindermätningar fogas samman med mätningarna från tidigare år. Och målet är att Chalmersstudenternas analyser av hästarnas rörelsemönster ska resultera i en mer hållbar tränings-, tävlings och uppfödningsmiljö inom hästindustrin.Sidansvarig Publicerad: må 27 jan 2020.