Christian Forssén
​​Fysikprofessor Christian Forssén väljs till hedersledamot av American Physical Society, 2021.​​​​​​
​Foto: Anna-Lena Lundqvist

Fysikprofessor vald till hedersledamot i American Physical Society

​Christian Forssén, professor vid institutionen för fysik på Chalmers tekniska högskola, har utnämnts till hedersledamot av American Physical Society.
Christian Forssén har valts till hedersledamot i American Physical Society (APS), för sina exceptionella bidrag till forskning inom fysik. Christian Forssén är professor i teoretisk fysik och avdelningschef för Subatomär, högenergi- och plasmafysik.

Varje år väljs färre än en halv procent av föreningens medlemmar till hedersledamöter i American Physical Society. APS motivering av valet av Christian Forssén lyder:

"För grundläggande beräkningar av atomkärnors struktur, särskilt nära stabilitetsgränsen, och för utveckling av högprecisionsmodeller för kraften mellan nukleoner genom innovativ användning av statistiska metoder."

Uppmärksammar framsteg inom fysiken

– Jag är stolt att ha blivit utsedd till hedersledamot i det amerikanska fysiksamfundet. Det betyder extra mycket att utmärkelsen kommer från andra fysikforskare och att jag delar den med flera av mina vetenskapliga förebilder. Jag hoppas att våra band till kollegor i USA kommer att bli ännu starkare, säger Christian Forssén

APS Fellowship-program skapades för att uppmärksamma medlemmar som har gjort framsteg inom fysiken genom nyskapande forskning och publicering, eller som på ett innovativt sätt bidragit i tillämpningen av fysik till vetenskap och teknik.

Christian Forssén är den femte forskaren från Chalmers att tilldelas utnämningen.

Läs mer om American Physical Societys utnämningar av hedersledamöter

För mer information, kontakta gärna:
Christian Forssén, 031-772 32 61,  christian.forssen@chalmers.se

Sidansvarig Publicerad: to 14 okt 2021.