Fysikprofessor utsedd till Chemistry Europe Fellow

För att uppmärksamma hans forskargärning utses Professor Patrik Johansson vid institutionen för fysik till Fellow av Chemistry Europe.
Sedan 2015 ges Chemistry Europe Fellows-utnämningarna vartannat år till utmärkande medlemmar i Chemistry Europes samfund, som har bidragit genom sin forskning, kreativitet och innovation. För åren 2020/21 utnämns 27 personer till Fellows.Patrik Johansson

Patrik Johansson är en av Sveriges mest framstående batteriforskare, med fokus på att utforska nya koncept och lösningar för batterier.

– Jag  uppskattar detta konkreta tecken på att min forskning som kombinerar kemi, fysik och materialvetenskap har brett genomslag, men ännu mera det arbete som Chemistry Europe gör för vetenskapen – för tillgänglighet och för alla, säger Patrik Johansson.

Om Chemistry Europe
Chemistry Europe grundades 1995. Det är en sammanslutning av 16 kemiska föreningar från 15 europeiska länder, som representerar över 75 000 kemister. De publicerar flera högkvalitativa vetenskapliga kemitidskrifter och magasinet ChemistryViews.

Läs mer om Patrik Johanssons forskning

​För mer information, kontakta:
Patrik Johansson, professor vid avdelningen för Materialfysik, institutionen för fysik
patrik.johansson@chalmers.se

Sidansvarig Publicerad: on 06 apr 2022.