Boende

Bild 1 av 1
En av Chalmers studentbostäder

På den här sidan har vi samlat information som kan vara till hjälp för dig som behöver studentbostad i Göteborg eller göteborgsregionen.

Skaffa bostad

Vill du bo i korridor, lägenhet eller vara inneboende? När det kommer till studentbostad finns det flera olika alternativ att välja mellan. Oavsett vad du landar i, är det klokt att du börjar söka så fort som möjligt – ju tidigare desto bättre. Det finns olika bostadsbolag och kösystem där du kan få tag i bostad, men eftersom det kan vara ont om bostäder i Göteborg kan du också komma långt genom att använda sociala medier eller fråga runt bland bekanta.

Johanneberg I0A2486 1920X1080px
Chalmers Studentbostäder (CSB)

Chalmers Studentbostäder är en stiftelse som erbjuder Chalmers studenter boende nära våra campusområden.

Lindholmen I0A1949 1920X1080px
SGS Studentbostäder

Högskole- och universitetsstuderande i Göteborg kan söka bostad här. Du registrerar dig och söker bostad på webbplatsen....

Johanneberg I0A3794 1920X1080px
Boplats Göteborg

Här kan du stå i kö för hyresrätter runt om i Göteborg.

Detaljer 220603 6703 1920X1080px
Sök bostadsbidrag via Försäkringskassan

Privata hyresvärdar

Det finns även möjlighet att ordna boende genom privata hyresvärdar eller genom webbsidor och sociala medier. Om du bor hos en privat hyresvärd så se till att du får information om vad som är inkluderat i hyran, som uppvärmning, vatten, el, Wi-Fi, möbler etcetera.

För att undvika bedrägerier så se till att inte signera något kontrakt eller betala ut pengar innan du har besökt boendet. Bedrägerier ska alltid rapporteras till polisen.