Camp Vera – ambassadörer

Emma, Elektroteknik

Porträttbild på Sara TellN​är jag var yngre var jag rädd att erkänna, till och med för mig själv, att jag gillar det tekniska, och jag vet att det fortfarande kan vara lite tabu för tjejer att gilla ämnen som matte och fysik. Men man ska inte vara rädd – det finns massor av tjejer som gillar samma sak. 

Camp Vera kommer att bli ett fantastiskt tillfälle att få hänga en helg tillsammans med andra tjejer som också gillar teknik och få prova saker som har med elektro-, data- och informationsteknik att göra.

Jag kommer ursprungligen fr​ån Värmland och har pluggat elektroteknik på Chalmers i tre år. Jag sökte mig hit för att jag vill jobba med något där jag kan vara med och förbättra framtiden och miljön, och jag tror att jag i framtiden vill jobba med att hjälpa människor med medicinska tekniska lösningar. Då är elektroteknik en jättebra utbildning för man kan välja många olika spår som leder till jobb med robotar, vindkraft, elbilar eller medicinteknik. Möjligheterna är oändliga!​


Sara, Automation och mekatronik

Porträttbild på Sara TellJag har velat bli ingenjör sedan jag var liten. Dels för att jag alltid har gillat matte och fysik och alltid varit nyfiken på hur teknik i vardagen fungerar, dels för att jag har många förebilder med teknisk bakgrund i mitt liv. Däremot hade jag aldrig sysslat med något tekniskt innan jag började på Chalmers.

​​Jag tycker att man ska vara med på Camp Vera för att se att teknik kan vara så mycket mer än vad man kanske tror. Vissa kan nog ha en bild av att teknik skulle vara grabbigt och nördigt, men det är precis tvärtom – teknik är jättespännande och kreativt! 

Camp Vera blir ett kul tillfälle för alla som gillar problemlösning eller är nyfikna på hur saker fungerar att pröva på och kanske väcka sitt intresse för teknik. ​Sofija, Datateknik

Porträttbild på Sofija ZdjelarJag valde datateknik för att jag tycker att it-branschen är modern, kreativ och nyskapande, plus att det startas nya företag hela tiden. Och så fascineras jag av alla digitaliseringar och smarta lösningar som kommer nu för jag har alltid älskat små tekniska apparater som förenklar vardagen. Jag vill vara en del av det och skapa innovativ, smart teknik som människor kan använda varje dag.

​Jag läser tredje året på datateknik, men hade aldrig programmerat innan jag kom till Chalmers. Så för att vara med på Camp Vera måste du inte nödvändigtvis vara teknikintresserad från början – det räcker med nyfikenhet, öppenhet och lite mod. Och det är bra om du gillar att lösa problem. Här kommer du att få lära känna tjejer som läser på Chalmers just nu och få förebilder bland kvinnor som jobbar i branschen.​​​​


Julia, Informationsteknik​

Porträttbild på Julia, Camp Vera ambassadörJag vill vara med och skapa framtiden, därför valde jag att plugga till ingenjör. Tänk att få vara med och utveckla något som används av tusentals människor och förbättrar deras livskvalitet och vardag! Jag började plugga teknisk design, men insåg att jag ville lära mig mer inom informationsteknologi och data, för det känns viktigt att kunna i framtiden. Speciellt om man vill jobba i teknikens framkant. Och dessutom tyckte jag att programmering var jättekul!


Men man behöver varken älska matte eller programmering för att vara med på Camp Vera. Jag hade aldrig programmerat innan jag började på Chalmers. Har du någonsin funderat på om ingenjör är något för dig – sök till Camp Vera! Det blir en rolig helg på Chalmers där du får chans att testa på vad ingenjörsyrket och studierna kan innebära. Dessutom kommer du att få träffa en massa coola teknikkvinnor.

 ​Sidansvarig Publicerad: to 14 nov 2019.