Syntolkning: Camp Vera tävlingen

Camp Vera

– för tjejer som vill forma framtiden

Chalmers bjuder hundra tjejer som läser tredje året på gymnasiet till en helg i Göteborg och möjligheten att kika närmare på teknik och lära känna mängder av nya människor. Det blir bland annat spännande workshoppar, möten med förebilder i branschen samt kodning och programmering tillsammans med andra teknikintresserade. 
På inspirerande föreläsningar berättar människor i yrkeslivet om en bransch som formar framtidens tekniska lösningar och som längtar efter nytt blod. Chalmersstudenter guidar gymnasietjejerna genom dagarna, ger ett smakprov av livet på campus och lovar en härlig fest på kvällen. 

Varför bara för tjejer?

Det har länge varit få kvinnliga sökande till program inom mekatronik, elektro-, data- och informationsteknik. Vi på Chalmers tycker att det är både märkligt eftersom företagen skriker efter tjejer och framför allt synd eftersom många på så sätt går miste om kreativa och roliga jobb i en bred och varierad bransch.
Med Camp Vera-projektet vill vi få fler tjejer att intressera sig för tekniska ämnen och öka insikten om vilka karriärmöjligheter som öppnar sig med en utbildning inom mekatronik, elektro-, data- eller informationsteknik. 
För det handlar inte om ”nördar som programmerar dagarna i ända”. Det handlar om samarbeten, kreativitet, design och kommunikation för att forma världen och framtiden till det bättre.

Vad händer under Camp Vera?

Program 16–17 mars 2019Publicerad: on 07 nov 2018. Ändrad: må 13 maj 2019