Camp Vera

– för dig som vill forma framtiden

Identifierar du dig som tjej eller icke-binär och studerar sista året på gymnasiet har du möjlighet att vara med och tävla om en plats till Camp Vera. Det blir en fullspäckad helg där du får möjlighet att delta på workshops, lyssna på intressanta föreläsningar från kvinnor i branschen och träffa likasinnade tjejer från hela Sverige. Under hela helgen kommer du att få möjlighet att ställa frågor och umgås med studenter och som redan läser på ett av programmen: Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller Medicinteknik. På lördagskvällen bjuds du med på en sittning i klassisk Chalmersanda! Chalmers står för resa, övernattning och mat under hela helgen. Du kan tävla om en av hundra platser, tävlingen startar i december - håll utkik! 

När: 11-12 februari 2023
Var: Chalmers Kårhus

Varför bara för tjejer och icke-binära?
Det har länge varit få kvinnliga sökande till program inom Automation och mekatronik, Elektroteknik, Datateknik, Informationsteknik eller Medicinteknik. Vi tycker att det är både märkligt, eftersom företagen efterfrågar fler tjejer, och framför allt synd, eftersom många på så sätt går miste om kreativa och roliga jobb i en bred och varierad bransch. Genom Camp Vera vill vi ge en ögonöppnare för vilka karriärmöjligheter en utbildning inom dessa områden ger. Yrken som handlar om samarbeten, kreativitet, design och kommunikation för att forma världen och framtiden till det bättre.​​

Vem var Vera?​
Camp Vera har namn efter Sveriges första kvinnliga ingenjör Vera Sandberg. Hon antogs som 19-åring till kemistudier på Chalmers 1914 och var då den enda kvinnan bland 500 män. 
1917 examinerades hon från Chalmers som Sveriges första kvinnliga ingenjör. 

Vid frågor om Camp Vera mejla: camp-vera@chalmers.se​

Sidansvarig Publicerad: må 21 nov 2022.