​YouTube-profilen och författaren Therése Lindgren kom på oväntat besök till Nanotekniklaboratoriet den 5 mars. På bilden får hon en demonstration av Helena Theander, programchef för det nationella innovationsprogrammet SIO Grafen. Foto: Svante Pålsson

Oväntat besök av YouTube-profilen Therése Lindgren

​YouTube-profilen och författaren Therése Lindgren kom på oväntat besök till Nanotekniklaboratoriet den 5 mars. Syftet var att lära sig mer och spela in en film om grafen på uppdrag av EU-kommissionen, som vill uppmärksamma forskningsflaggskeppet om grafen för en yngre målgrupp.
Vid sitt besök på MC2 träffade hon bland andra Helena Theander, programchef för det nationella innovationsprogrammet SIO Grafen, som koordineras från Chalmers. Flaggskeppet leds också av Chalmers och Therése Lindgren fick även träffa föreståndaren Jari Kinaret under sitt besök. På dagordningen fanns även möten och demonstrationer med forskarna Marlene Bonmann, doktorand på avdelningen för terahertz- och millimetervågsteknik, professor Jan Stake, föreståndare på samma avdelning, och Martin Hollerrtz, forskare i Nanotekniklaboratoriet.
Therése Lindgren är en förebild för många unga och har fått stort genomslag med sin videoblogg. Hon har även gett ut flera böcker om sin egen psykiska ohälsa.

Text: Michael Nystås
Foto: Svante Pålsson

Therése Lindgrens Youtubekanal >>>
www.youtube.com/user/theresejlindgren

Läs mer om forskningsflaggskeppet om grafen >>>
graphene-flagship.eu

Läs mer om SIO Grafen >>>
siografen.se

Publicerad: må 19 mar 2018.