Ny vikarierande chef för Terahertz- och millimetervågsteknik

​Helena Rodilla ersätter Jan Stake som chef för avdelningen för terahertz- och millimetervågsteknik (TML) på MC2 fram till 1 september. "Jag tycker att det är intressant att lära sig hur labbet och avdelningen fungerar", säger hon.
Picture of Helena Rodilla.Docent Helena Rodilla kom till Chalmers 2011 efter att ha tagit doktorsexamen i fysik vid universitetet i Salamanca, väster om Madrid, i Spanien. Salamanca är även hennes barndomsstad, som domineras av sitt anrika universitet och många studenter på gatorna.

Efter två år som postdoc på avdelningen för mikrovågselektronik (MEL) på MC2 bytte hon både avdelning och forskningsområde helt. Sedan 2013 tillhör Helena Rodilla avdelningen för terahertz- och millimetervågsteknik, och från 1 februari 2020 är hon även ställföreträdande avdelningschef. En utmaning, tycker hon. Den ordinarie föreståndaren Jan Stake gästforskar vid holländska TU Delft under ett halvår och är tillbaka på Chalmers den 1 september.
– Jag tycker att det är intressant att få lära mig hur avdelningen och institutionen fungerar. När jag först fick frågan var jag lite rädd för ansvaret, men nu känner jag mig mer bekväm. Jag står i kontinuerlig kontakt med Jan Stake under tiden, så jag ser det inte som att jag tar över hans roll. Jag planerar inga stora beslut eller förändringar, ler hon.

Text: Michael Nystås
Foto: Anna-Lena Lundquist

Publicerad: ti 03 mar 2020.