Foto på Attila Geresdi.
Attila Geresdi börjar som forskarassistent på MC2 den 1 september. Foto: Michael Nystås​

Ny forskarassistent presenterade sig

​Attila Geresdi tillträder en ny tjänst som forskarassistent på MC2 den 1 september. Den 15 mars tjuvstartade han med en introduktionsföreläsning i Café Canyon.
Attila Geresdi är en högprofilerad rekrytering till MC2. Han är ursprungligen från Ungern, där han tog sin doktorsexamen vid Budapest University of Technology and Economics 2011. Där använde han Andreev-reflektion som ett verktyg för att upptäcka magnetism på nanoskalan och undersöka memristiva material. Han är för närvarande verksam vid Delft University of Technology (TU Delft) i Nederländerna, men senare i sommar går alltså flyttlasset till Göteborg. Vid TU Delft tillhör han det avancerade forskningscentrumet för Quantum Computing och Quantum Internet, QuTech.

I sin introduktionsföreläsning inför många intresserade blivande MC2-kollegor talade han om ämnet "Partikelfysik på ett chip: mot Andreevs konstmaterial".
Under föreläsningen serverades kaffe och kanelbullar i den informella canyonmiljön.

Text och foto: Michael Nystås

Sidansvarig Publicerad: fr 15 mar 2019.