Fullspäckad centrumdag för ChaseOn och GigaHertz Centrum

Den 14 november arrangerar Chalmers kompetenscentrum ChaseOn och GigaHertz Centrum sin gemensamma centrumdag i Palmstedtsalen. Särskilt inbjuden huvudtalare är Bram Nauta, professor vid universitetet i Twente.
Centrumföreståndarna Jan Grahn, professor i mikrovågsteknik på MC2, och Erik Ström, professor i kommunikationssystem på institutionen för elektroteknik – E2, bjuder in till en fullmatad heldag. På dagordningen finns presentationer av pågående forskningssamarbeten mellan Chalmers och näringslivet inom mikrovågsteknik och antennsystem, i dagsläget nio stycken, och gott om tillfällen att nätverka och knyta nya kontakter. Dagen avslutas med en galamiddag på restaurang Hyllan i kårhuset.

Inbjudne talaren Bram Nauta (t h) är knuten till universitetet i Twente sedan många år. Där leder han forskargruppen Integrated Circuit Design. På centrumdagen kommer han att ge en föreläsning med titeln "Towards Flexible Channel Filtering in low-GHz Receivers".
Jan Grahn beskriver Nautas tal som synnerligen vältajmat med tydlig koppling till pågående forskning inom 5G vid de båda centrumen.
En lång rad talare från Chalmers och det samverkande näringslivet medverkar också.
– Det blir som helhet en spännande och tekniskt sett mycket intressant dag med bidrag från Chalmers och företag inom kommunikation och sensorer för många olika tillämpningar: telekom, rymd, försvar, medicin och fordon. Så missa inte den här möjligheten att bli uppdaterad på den senaste utvecklingen inom trådlöst, säger Jan Grahn.

Centrumens gemensamma internationella expertråd och centrumstyrelse kommer också att finnas på plats under dagen. I samband med centrumdagen kommer även ChaseOn och GHz Centrums partsstämma att avhållas för de 23 medlemmarna.

Text och foto: Michael Nystås

Centrumdagen 2017
Tid och plats: 14 November, 2017, 10:00-19:00
Palmstedtsalen, Chalmers kårhus, campus Johanneberg

Läs mer om centrumdagen >>>

Läs mer om Bram Nauta >>>

Läs mer om GigaHertz Centrum >>>
www.chalmers.se/ghz

Läs mer om ChaseOn >>>
www.chalmers.se/chaseon

Sidansvarig Publicerad: to 26 okt 2017.