Jan Grahn, föreståndare för GigaHertz Centrum, och Marianna Ivashina, vice föreståndare för Chase On, var nöjda med centrumdagen. Foto: Michael Nystås

120 deltagare på intensiv centrumdag

Omkring 120 deltagare från akademi och näringsliv mötte upp på den gemensamma centrumdagen med Chalmers excellenscentrum ChaseOn och GigaHertz Centrum i Palmstedtsalen den 14 november. Särskilt inbjuden huvudtalare var Bram Nauta, professor vid universitetet i Twente.

Centrumföreståndarna Jan Grahn, professor i mikrovågsteknik på MC2, och Erik Ström, professor i kommunikationssystem på institutionen för elektroteknik – E2, för dagen ersatt av vice centrumföreståndaren Marianna Ivashina, professor i elektromagnetisk design av antennsystem, bjöd in till en fullmatad heldag.
– Vi är två centrum med ganska olika inriktning, som ändå har nytta av varandra i det här konsortiet. Det är intressant att se och höra om varandras forskning, och att samla det under en gemensam dag, säger Jan Grahn.

På dagordningen fanns presentationer av pågående forskningssamarbeten mellan Chalmers och näringslivet inom mikrovågsteknik och antennsystem, i dagsläget nio stycken, och gott om tillfällen att nätverka och knyta nya kontakter.
Centrumens gemensamma internationella expertråd och centrumstyrelse fanns också på plats under dagen.

Dagen avslutades med en galamiddag på restaurang Hyllan i kårhuset.

Text och foto: Michael Nystås


Det internationella expertrådet (ISAB), fr v professor Riana Geschke, University of Cape Town, professor Wolfgang Heinrich, FBH, Berlin, och professor Christoph Mecklenbräuker, TU Vienna. Professor Danielle George, University of Manchester, saknas på bilden.
 
Läs mer om GigaHertz Centrum >>>
www.chalmers.se/ghz

Läs mer om ChaseOn >>>
www.chalmers.se/chaseon

Sidansvarig Publicerad: fr 01 dec 2017.