SkolklassbesökGenom riktade aktiviteter för elever och lärare på mellanstadiet upp till gymnasiet vill vi inspirera med kunskap, berättelser och experiment. Vi vill starta dialogen tidigt med dessa målgrupper för öka kännedom om och nyfikenheten för betydelsen av mikro- och nanoteknik, för hållbar utveckling.
MC2 tar regelbundet emot besök av skolklasser. Målet är att öka ungdomarnas intresse för naturvetenskap och teknik för att i framtiden välkomna till studier på Chalmers.
Dessutom bjuds skolklasser in till MC2 i samband med Vetenskapsfestivalen för att vara Nanoforskare för en dag. Eleverna får prova på att forska i renrummet, testa mikroskop, vakuumpuncetter och andra spännande redskap.
 
Innan besöket får lärare och elever ta del av förhandsmaterial som består av frågor om nanoteknik. Dessutom förser vi eleverna med material som de sedan skickar in till oss.
 

Vill din skolklass besöka MC2?

Kontakta:
Vakant

Resurser för lärare

Experiment med ljus
Här kan du finna en lista på böcker och web-adresser om enkla, spännande experiment med ljus och lasrar. Låt dig inspireras av andras lekfulla lektioner, och bjud din egen klass på lite experiment!
 

Förhandsmaterial

I samband med att skolklasser besöker MC2 vid Vetenskapsfestivalen har de fått några frågor att svara på innan och efter besöket:
 

Sidansvarig Publicerad: fr 27 apr 2018.