​Lyudmila Turowska ny ledamot i KVVS

​Vid sammankomst den 14 december valde Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg (KVVS) in åtta nya arbetande ledamöter, däribland Lyudmila Turowska.

Lyudmila Turowska– Det känns jätteroligt och jag är mycket tacksam för förtroendet. Jag ser fram emot uppdraget och hoppas att kunna bidra med min kompetens på ett konstruktivt sätt, säger Lyudmila.

Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg bildades 1773 och ville redan från början omfatta de flesta vetenskapsområden. Idag fungerar KVVS som ett övergripande forum för stora delar av de vetenskapligt och kreativt verksamma personerna i Göteborg med omnejd. Den huvudsakliga verksamheten sker internt inom KVVS men det anordnas även föreläsningar för allmänheten och publika konferenser. KVVS delar ut vetenskaps- och lärarpriser, avdelar medel för riktade satsningar och har aktiva kontakter med andra vetenskapsakademier.

Ledamöterna är indelade i åtta klasser, där matematik och informationsvetenskaper är klass 1. Tidigare invalda ledamöter från Matematiska vetenskaper är Bernt Wennberg, Jeffrey Steif, Aila Särkkä, Jana Madjarova, Mats Andersson, Per Salberger, Ulf Persson, Olle Häggström, Bo Berndtsson, Mats Rudemo, Peter Jagers och Vidar Thomée.

Till KVVS sida >>

Text och foto: Setta Aspström


Sidansvarig Publicerad: fr 18 dec 2020.