Gyllene pekpinnen till Anders Logg och Per Ljung

​Anders Logg och Per Ljung har belönats med maskinteknologernas pedagogiska pris Gyllene pekpinnen.

​Gyllene pekpinnen är maskinteknologernas pedagogiska pris som delas ut årligen till läsårets bästa föreläsare och övningsledare. Vinnarna utses genom omröstning bland alla maskinteknologerna.

Anders LoggAnders Logg har vunnit priset för bästa föreläsare för första årskursen, med avseende på undervisningen i hans kurs TMV225 Differentialkalkyl och algebraiska ekvationer. Utdrag ur motiveringarna: "Anders gjorde föreläsningarna intressanta och föreläste på ett mycket pedagogiskt sätt och tog sig verkligen tid att försäkra sig om att det han gått igenom hade blivit förstått och svarade utförligt på alla frågor man hade", "Med ett stort engagemang och glöd för sitt ämne fick han oss 1:or att rivstarta och få oss att komma in i rätt tempo", och "Han såg till att alla hängde med under föreläsningarna. Han var väldigt effektiv och utnyttjade tiden väl. Han inspirerade genom sin passion för matematiken." Anders belönades med Gyllene pekpinnen även åren 2014-2016.

Per LjungPer Ljung har vunnit priset för bästa övningsledare för första årskursen, med avseende på undervisningen i hans kurs TMV151 Integralkalkyl och ordinära differentialekvationer. Utdrag ur motiveringarna: "Vilja att lära ut, extremt pedagogisk och en förmåga att förklara på olika sätt och göra det lätt för oss studenter att förstå", "Förklarade alla moment som en gud. Satte saker i kontext och berättade om egna erfarenheter kring svåra områden och gav tips på hur det kanske kunde bli lättare att förstå", och "Väldigt pedagogisk och lär verkligen ut hur man löser alla uppgifter så man förstår." Per belönades med Gyllene pekpinnen även förra året.


Sidansvarig Publicerad: on 20 maj 2020.