Göta studentkårs pedagogiska pris till Johan Tykesson

Johan Tykesson har tilldelats årets pedagogiska pris från naturvetenskapliga sektionen vid Göta studentkår.

Foto Johan TykessonDen naturvetenskapliga sektionen vid Göta studentkår delar varje år ut ett pedagogiskt pris till lärare på naturvetenskapliga fakulteten. Priset går till lärare som studenterna tycker är extra pedagogiska och som brinner för att lära ut. Vem som helst som pluggar naturvetenskapligt kan nominera en lärare, och det delas ut ett pris till en lärare på varje institution. Vanligen delas priset ut på Nobeldagen den 10 december, i år blev det dock något förskjutet till den 20 december.

Nomineringen för Johan Tykesson lyder "han är en tydlig, noggrann, och väldigt hjälpsam lärare som alltid kan svara på frågor om sannolikhetsteori. Genom sina pedagogiska förmågor och inspirerande sätt att engagera studenterna har han fått studenter att vilja lära sig mer om matematisk statistik. Bara det är ett pris i sig."

Sidansvarig Publicerad: må 21 jan 2019.