Girls Code Club logo

Upplev datavärlden med Girls Code Club!

Anmälan är nu stängd för i år.

Har du någonsin undrat varför en annons för träningsskor dyker upp på Instagram just när du har skaffat gymkort? Eller hur Spotify komponerar spellistor med musik du älskar men inte visste fanns innan appen föreslog det? Nästan som att din telefon är din vän och vet exakt vad du gillar! Men hur? Svaret är dataanalys. 

När du ser de där skorna i ditt Instagramflöde är det inte en slump. Istället har en dataanalytiker förstått att du kommer att behöva rätt utrustning för träningen och visar därför träningskläder för dig. 

Vad är Girls Code Club?​​

Girls Code Club (GCC) välkomnar tjejer som studerar på gymnasiet att delta i ett kodnings-bootcamp under tre sommarveckor. Det är ett fantastiskt tillfälle att ta dina första steg in i en värld av dataanalys, och träffa andra blivande entusiaster. 

Behöver jag kunna något om programmering?

En viktig del i att koda är faktiskt att lista ut hur du löser ett problem, ibland med hjälp av lite matte. Du kommer därför att få som mest ut av GCC om du är en person som gillar att lösa gåtor. Med det i åtanke är evenemanget till för nybörjare, och det är inte nödvändigt att kunna något om programmering sedan tidigare. Allt du behöver är en dator och massor av nyfikenhet!

En dag på GCC:s bootcamp

Varje dag börjar med att gruppen samlas. Lärare och professionella programmerare presenterar olika områden och applikationer inom datavetenskap. Efter lunchrasten delas ni upp i mindre grupper och hjälps åt att arbeta med era uppgifter. Ni har hela tiden stöd av lärare. Som hemläxa får du ett eller ett par kapitel i en rolig bok att läsa.

Vad tar jag med mig från GCC:s bootcamp?

Som deltagare kommer du att arbeta med erfarna lärare, utforska programmering och analysera data i en trygg och rolig miljö. Det är ett jättebra tillfälle att få känna på vad det innebär att programmera. Efter de tre veckorna betalas ett bidrag på 2500 kronor ut, förutsatt att du närvarat och deltagit aktivt i bootcampet.

Allmän info

När: från torsdag den 16:e juni till och med fredag den 8:e juli. Midsommarafton ledigt.
Schema: vardagar kl. 10:00 – 15:00. 45 minuters lunchrast.
 
Lunch ingår inte, men du har tillgång till mikrovågsugnar och det finns gott om lunchrestauranger på området.

Evenemanget riktar sig till tjejer som studerar på gymnasiet eller tagit studenten våren 2022. Evenemanget kommer till stor del att hållas på engelska.

Har du frågor? Skriv till: girlscodeclub.cse@chalmers.se​

Hur anmäler jag mig?

Anmälan är nu stängd för i år.

​Support och sponsorer

GCC drivs av institutionen för data- och informationsteknik vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet. GCC 2022 har även erhållit medel från utbildningsområdet EDIT-I och Chalmers styrkeområde IKT, Volvo, Tibco, TestScouts samt Jeppesen, ett Boeing-företag. 


Test-Scouts-logo.png


Tibco logo


​​​​​​​

Sidansvarig Publicerad: må 12 sep 2022.