Forskarutbildning

Forskarskolan Kommunikation och lärande inom STEM

Forskarskolan Kommunikation och lärande inom STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) syftar till att fördjupa förståelsen för lärandeprocesser, interaktion och kommunikation inom såväl högre utbildning som kunskaps- och informationssamhället i vidare bemärkelse, specifi​kt med avseende på ingenjörsvetenskap och naturvetenskap.

Forskarskolan erbjuder två inriktningar med ett särskilt fokus antingen på lärande kopplat till kommunikation och språk, eller lärande i en ingenjörsvetenskaplig kontext. Båda inriktningarna har sin grund i praktiknära och tillämpad forskning. Båda inriktningarna erbjuder samverkan med andra forskarutbildningsämnen inom Chalmers tvärdoktorandprogram (forskarstuderande som kombinerar forskning inom ett teknikämne med forskning om lärande och/eller kommunikation).

Mer information

Chalmers studiehandbok för forskarutbildning är tänkt som en introduktion för den som just påbörjat sin forskarutbildning, i den hittar du information om hela forskarutbildningsprocessen.

Doktorandsektionen på Chalmers

Doktorandsektionen (DS) är en sammanslutning av alla forskarstuderande vid Chalmers tekniska högskola som är medlemmar i Chalmers studentkår.

Kontakta oss

Viceprefekt för forskarutbildningen: Hans Malmström​
Studierektor: Christian Stöhr
Studieadministration: Anna Bolling

Sidansvarig Publicerad: må 27 jan 2020.