Syntolkning: Anders Logg beskriver vindsimulering med VirtualCity@Chalmers för TV4-nyheterna
​Klicka på bilden för att se videon.
​Från TV4 Nyheter onsdag 14 november 2018

Anders Logg på TV4 Nyheter: om vindsimulering med VirtualCity@Chalmers

​Building Futures styrkeområdesledare Anders Logg medverkade på TV4:s nyhetssändning 14 november 2018, där han berättade om att byggnader med flera inslag i stadsmiljöer påverkar vindförhållanden, och hur simuleringsverktyg som VirtualCity@Chalmers kan användas i planering och byggnation av goda miljöer.
​Alltid medvind? Det skulle nog de flesta av oss vilja ha, men få som har upplevt. Det har dock konstaterats att byggnaders utformning och placering, och även andra inslag i stadsmiljöer som träd och buskar, broar etc., påverkar hur vindar rör sig genom områden. Och eftersom vindmönstren påverkas av hur miljöerna utformas kan man också påverka vindförhållandena genom att bygga och placera på ett sånt sätt att förhållandena blir de bästa möjliga. 

Med simuleringsverktyg som VirtualCity@Chalmers kan olika förhållanden simuleras och utvärderas i förväg och därför underlätta för stadsplanerare, arkitekter, byggföretag med flera, att utveckla goda stadsmiljöer. Inte bara vad gäller vindförhållanden utan även andra aspekter såsom luftkvalitet, buller, översvämning, trafik och energisystem, med mera.

Se klippet där Anders Logg berättar för TV4 Nyheterna om hur vindförhållanden påverkas av inslag i stadsmiljöer och hur de också kan påverkas med hjälp av simuleringsverktyg som VirtualCity@Chalmers, (länk i bilden ovan.)


Mer information om projektet VirtualCity@Chalmers finns på hemsidan virtualcity.chalmers.se

Sidansvarig Publicerad: fr 16 nov 2018.