Chalmersstudenter på campus. Foto: Peter Widing
​Ch​almersstudenter på Campus. Foto: Peter Widing​​​

Utbildning

Vår strategiska forskningsmiljö inom materialvetenskap påverkar Chalmers utbildning på alla nivåer. Vi arbetar tillsammans med flera av Chalmers institutioner för att vidareutveckla kursplaner för forskarskolorna och för att identifiera generiska kurser.

Doktorandnivå

Det finns en forskarskola inom materialvetenskap, med en gemensam kursplan för flera inblandade institutioner. Det finns även mer nischade forskarskolor som erbjuder sommarskola och utbildning.

Mastersnivå

På Mastersnivå finns det fyra program med tydlig materialinriktning: Physics, Materials engineering, Applied Mechanics och Materials chemistry​. Våra forskningsresultat, liksom exempel på tillämpningar, används för att motivera studenterna och för att förklara grundläggande teorier. Gästföreläsare från industri och forskningsinstitut bjuds in som ett sätt att öka interaktionen mellan studenter och näringsliv och samhälle. Vi siktar även på att identifiera generiska kurser inom materialvetenskap som kan erbjudas studenter inom flera relevanta mastersprogram. Ett exempel på en sådan kurs är Science, innovation and entrepeneurship, som ges inom ramen för Physics-programmet.

Kandidatnivå

På kandidatnivå består vår påverkan på utbildningen till största del i att våra forskare är involverade i kurser, där aktuell forskning introduceras genom att för kursen/projektarbetet relevanta aspekter förklaras. Dessutom utförs kandidatarbeten i hög utsträckning i en forskningsmiljö.

Genom vårt studentutbytesprogram med University of California at Santa Barbara (UCSB) erbjuder vi årligen två studenter som antingen precis tagit sin kandidatexamen eller som har avslutat det första året vid något av våra Mastersprogram att spendera sommaren i Kalifornien för att arbeta i en forskargrupp vid UCSB. Här hittar du mer information om studentbytet med UCSB.​


Sidansvarig Publicerad: ti 11 aug 2020.